Jedan od najgrubljih Kerumovih ispada dosad

'Problem u hrvatskom društvu, najveći je taj antihrvatski medij, i ja se uopće ne bojim i ne ustručajem.

2.12.2011.
8:56
VOYO logo

Naime, Željko Kerum je na predstavljanju koalicije HDZ-HGS za 9. i 10. izbornu jedinicu emitiranom na TV Dalmaciji izveo jedan od najgrubljih dosad viđenih napada. Prozvao je medije i intelektualce, te sve one koji se suprotstavljaju HDZ-u i HGS-u "antihrvatskom opcijom", a povod za paljbu počeo je pitanjem o skupu na splitskim Prokurativama.

"I nakon tog skupa opet se javljaju isti tipovi kao i kad sam ja krenio u kampanju na izbore, kad su tipovi ti koji nisu uopće ni Splićani, ni Dalmatinci, ni Hrvati, kad su rekli, a sebe su nazvali intelektualci, pitanje je uopće koji od njih ima srednju školu, kamoli fakultet. Oni su konstantno tri godine aktivno angažirani, imaju plaću i zato su plaćeni da izmišljaju laži, neistine, podmetanja, pljuvanja i tako dalje. Spomenut ću samo danas, ne jučer, nego svakodnevno ti Pavičić, Dežulović, Gall, ovi oni... Danas piše kako sam ja podilazio dami, premijerki, predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor. Ja nisam podilazio, mene je naučila moja mater, baba, otac je bija dosta vani, tri sestre i tako dalje, da budem pažljiv prema damama, i on spominje kako sam ja gospođi zapiva Lipa si lipa, anđeli ti sliče. Ja sam pokaza svoj stav, svoje mišljenje, da prema ljudima treba bit pažljiv, pogotovo prema damama. Ja sam pažljiv prema damama, vjerojatno on nije, on je prema muškarcima, to je njegov problem, nije moj. A čovik piše tri godine bez ikakvog razloga, ne on, nego puno njih", ispalio je Kerum, prenosi DalmacijaNews.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najveća štetočina je EPH na čelu s Pavićem'

"Problem u hrvatskom društvu, najveći je taj antihrvatski medij, i ja se uopće ne bojim i ne ustručajem. Volim Boga, volim svoju domovinu, volim svoj narod. Najveća štetočina ovog društva je EPH na čelu s Ninom Pavićem, on sve radi da uništi Hrvatsku. I napokon taj narod treba shvatit tko je taj čovjek. Nažalost, nisu imali hrabrosti ni muda nijedna vlast procesuirat njegova zlodjela, Slobodna Dalmacija nikad nije plaćena. (...) Prvo pitanje će bit u Saboru kad dođem ugovor između EPH i Slobodne Dalmacije, prvo pitanje. Da vidimo na koji način je to plaćeno, dokapitalizirano i sve skupa", kazao je još Kerum.

Posebno je upozorio mlade, koji nasjedaju "na portale, medije elektronske, uđu na kompjuter, na internet i tako dalje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slušaju te tipove koji sebe predstavljaju, koji su zapravo nula bodova, danas jedan kaže za drugoga da je vrhunski pisac, drugi sutra za trećega da je vrhunski, sami sebi daju kritike i oni postaju vrhunski pisci. Za deset, dvadeset godina ja ne znam šta su ti tipovi napisali, koju knjigu, koju literaturu, a predstavljaju se kao kultura. To je zlo ovog društva, oni uopće nisu Hrvati, to su Jugoslaveni koji su ostali ovdje, zašto ne izađu vanka?", nastavio je sipati uvrede Kerum.

Biser o ekonomiji

Podario je gledateljima i jedan biser o ekonomiji. "Nema kod nas makroekonomije, kod nas je da ubereš nešto na sinjskom polju, doneseš na tržnicu, prodaš i ideš dalje", zaključio je Kerum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je poručio i biračima svojih političkih neistomišljenika da "ovaj put malo to zanemare i da se priključe kompoziciji, odnosno vlaku, odnosno hrvatskom razmišljanju, hrvatskoj opciji, HDZ-u s partnerima i da im daju glas i da je to ono što je ispravno".

"Molim vas, ljudi, budite pametni, razboriti, trezveni, i dajte glas hrvatskoj opciji, hrvatskom razmišljanju, nemojte dozvolit da vaš glas bude bačen, jer ako date glas nekoj stranci ili listi koja je hrvatska, ali neće preć prag, pitanje je da li će ona, da li će taj glas bit bačen ili će pripast hrvatskoj opciji, jer je pitanje po D'Hondtovoj metodi tko će bit prvi, u kojoj izbornoj jedinici i kome će taj glas pripast", kazao je splitski gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo