pokušaj prelaska granice / Jedan migrant poginuo, a šest ih je ranjeno u minskom polju: 'Ušli su nezakonito'

Ukupno je šestero ozlijeđenih gelerima

5.3.2021.
19:00
VOYO logo

Nakon što je u šumi kod mjesta Blata blizu Saborskog jučer u eksploziji mine poginuo jedan migrant, dok je šest osoba ranjeno, doznalo se kako je cijela grupa migranata ostala zarobljena u minskom polju desetak kilometara dalje kod mjesta Dabar.

Kako doznaje RTL, ukupno je šestero ozlijeđenih gelerima, pa ih je policija zaustavila helikopterom i naredila da čekaju pomoć jer se nalaze duboko u minski sumnjivom području. Dvoje migranata je teže, a četvero lakše ozlijeđeno. Oni se nalaze u bolnici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Oni su nezakonito ušli u Hrvatsku. Pritom izbjegavajući policijske kontrole, ušli su u područje za koje očito nisu znali da je minski sumnjivo i da ima mina. Iza 14 sati jučer smo zaprimili obavijest iz šuma Ogulin da su nađene dvije osobe od kojih je jedna smrtno stradala, a jedna ranjena'', rekao je Darko Bratić, načelnik Policijske uprave karlovačke. 

Image
Doznaje RTL /

Dramatično kod Saborskog! Specijalci izvlačili migrante iz minskog polja, ima ranjenih

Image
Doznaje RTL /

Dramatično kod Saborskog! Specijalci izvlačili migrante iz minskog polja, ima ranjenih

Tijekom jučerašnjeg dana policija je uz dva migranata koja su prva viđena, u širem prostoru naišli na još četiri osobe. Bratić navodi kako su od  njih dobili informacije kako se unutar minski sumnjivog područja moguće nalazi više osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Policija nadzire granicu i helikopterom noću, helikopter je upućen na to područje  i uočena je vatra unutar te zone. Stupili smo s osobama u kontakt i zatražili od njih da ostanu na toj poziciji'', pojasnio je Bratić.

Najteži dio akcije bilo je izvlačenje iz minskog polja. Rano jutros pripadnici antiterorističke jedinice Lučko pristupili su razminiravanju područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Izvukli smo ih van. Oni su sada hospitalizirani. u bolnici  u Ogulinu zajedno s  jučerašnja dva koja su tamo na liječenju'', izjavio je načelnik Policijske uprave. 

Zbog toplijeg vremena, sada se očekuje val migranata. Policiju iznenađuje da do onih koji ilegalno prelaze granicu ne dolaze apeli MUP-a o
opasnostima koje prijete na tim područjima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo