koalicija na rubu pucanja / Je li vrijeme za razvod ovog političkog braka? Evo oko čega sve su se do sada HDZ i Most razilazili

Brak Mosta i HDZ-a, od kojeg je cijeloj zemlji trebalo biti bolje, došao je u situaciju da se u njemu dobro ne osjećaju ni oni koji su u njega ušli

19.4.2016.
22:35
VOYO logo

Kad su oko Božića došli kod matičarke ozakoniti vezu, slabo su se poznavali. Nisu, kao mnogi parovi, znali da različito misle o previše toga - županijama, policiji, poreznom USKOK-u, INI, Lozančiću, zastupničkim povlasticama... 

"Mi smo u jednom političkom braku s Mostom koji je za sada dobar. Nailazimo na prepreke, ali mi to rješavamo", poručio je ne tako davno prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, je li moguće da je HDZ nakon samo četoro mjeseca braka prevario MOST? Jer tako tvrdi Milan Bandić. Kaže da je s Tomislavom Karamarkom, i ne samo s njim, razgovarao o preslagivanju koalicije. 

"Ako ne poluče u naredna tri mjeseca realizaciju određenih projekata, treba napraviti preslagivanje unutar vladajuće koalicije. Budite sigurni da ćemo imati ne samo dovoljno ruku, nego i političke volje", poručio je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božu Petrova ove izjave su prilično razljutile. 

"Ja čestitam svima onima koji imaju želuca ići u preslagivanje s onima koji su zbog sumnje na kriminalna djela nekoliko puta zavšrili u pritvoru", poručio je danas šef Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No osim o preslagivanju, Milan Bandić je rekao još nešto zanimljivo. 

"Stranka i klub koji sada tvori pet zastupnika, a uskoro će duplo više, ima samo jedan zahtjev - da se počne delati...", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda Domoljubna koalicija planira sastaviti većinu bez MOST-a pa je logično pitanje - kome Bandić planira ukrasti zastupnike? 

Nagađa se da će neke pokušati oteti MOST-u, možda i SDP-u, a već neko vrijeme se govori o suradnji s HNS-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da vladajući stvarno imaju bračnih problema, potvrđuju ovih dana brojni HDZ-ovci. 

"Postoje određene stvari koje, ako se ne promjene, ovako više neće ići. Sa strankom se nitko neće igrati i stranka će morati poduzeti određene korake...", poručio je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim se slaže i članica Predsjedništva HDZ-a Josipa Rimac.

"Ukoliko to ne budemo osjetili u idućih nekoliko mjeseci sigurno će doći do određenih promjena. Sportskim rječnikom rečeno, uvijek smo spremni zamijeniti igrača koji ne daje najbolji rezultat", poručila je Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije teško pogoditi da im je problematičan MOST - jer s njima okršaje imaju baš svaki dan. Svađali su se poreznog Uskoka. 

A što god MOST počne, bila to reforma policije ili pokušaj ukidanja zastupničkih povlastica, završi loše. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompromisa nema, svađe su česte, komunikacija loša, jedan je partner dominantan i drugoga ne poštuje... Možda je stvarno vrijeme za razvod.  

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo