JE LI VAS OVIH DANA NETKO OD NJIH TRAŽIO DONACIJU? / Izdano je upozorenje, oni su prevaranti, pazite se

Image
Foto: Ilustracija: Pixsell

Diljem Hrvatske razne osobe se lažno predstavljaju kao gluhonijeme i lažno prikupljaju donacije iskorištavajući osjetljivost građana

13.12.2019.
18:18
Ilustracija: Pixsell
VOYO logo

Hrvatski savez gluhih i nagluhih poslao je priopćenje javnosti u kojemu upozoravaju na to da se po gradskim trgovima i ulicama diljem Hrvatske susreću osobe koje se lažno predstavljaju kao gluhe osobe. Te osobe, posebno u ovo predbožićno vrijeme, nude građanima potpisnu listu i traže donacije.

"Želimo istaknuti da to NISU gluhe osobe, LAŽNO se predstavljanju te iskorištavaju osjetljivost građana na osobe s invaliditetom. Ne prikupljaju donacije za gluhe osobe te na taj način stvaraju pogrešnu sliku o gluhima i narušavaju ugled stogodišnje organizacije osoba s invaliditetom kao što je Hrvatski savez gluhih i nagluhih", pišu u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlouporaba statusa invaliditeta

Napominju kako učestalo dobivaju pozive građana koji su zbunjeni zbog njihovog navodnog prikupljanja donacija, pa su ovim putem želili naglasiti da Hrvatski savez gluhih i nagluhih ne prikuplja donacije na takav način. Kako bi stali zlouporabi statusa osoba s invaliditetom, iz Saveza su zamolili građane da ne nasjedaju na takve vrste prevare, da se ne potpisuju, ne daju OIB i novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo