PREMIJER POSLUŠAO GRAĐANE? / Je li ovo Plenkovićeva formula za smjenu ministara? Odlaze svi iz RTL-ove ankete. Osim Kujundžića

Od ministara čiju su smjenu građani priželjkivali preživio je jedino Milan Kujundžić.

18.7.2019.
8:08
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković očito je htio zadovoljiti mnoge jer najvećom rekonstrukcijom Vlade u hrvatskoj povijesti rješava se gotovo svih ministara čiju je smjenu netko zazivao, bilo oporba, bilo koalicijski partneri ili mediji - a čini se - gledao je i rezultate RTL-ove ankete: jer od ministara čiju su smjenu građani priželjkivali preživio je jedino Milan Kujundžić.

Image

Podsjetimo, jučer je premijer tko odlazi, a tko dolazi u Vladu. Ministricu Nadu Murganić, čiji je mandat obilježila izjava tako vam je to u obitelji, naslijedit će Vesna Bedeković. Rođena je 1966. u Bjelovaru, trenutno je saborska zastupnica, a ima bogato iskustvo rada u osnovnim školama i na fakultetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

Tomislav Tolušić više nije ministar poljoprivrede. Njegovo mjesto će zauzeti njegova državna tajnica Marija Vučković, 45-godišnjakinja iz Ploča. Inače je magistra iz područja međunarodne ekonomije i pjevačica u ženskoj klapi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto ministrice Gabrijele Žalac dolazi dosadašnji ministar rada Marko Pavić dok će na njegovo mjesto doći ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović, sin Marijana Aladrovića, nekadašnjeg požeško-slavonskog župana.  

Upražnjeno mjesto na čelu ministarstva državne imovine popunit će novi Slavonac u Vladi - ekonomist Mario Banožić, predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. A Mariju Pejčinović Burić koja odlazi na mjesto glavne tanice Vijeća Europe zamijenit će Gordan Grlić - Radman, 61-godišnji diplomat, trenutno veleposlanik u Njemačkoj i rođak Mate Granića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako nova imena potvrdi sabor, Plenkovićeva Vlada će na kraju mandata biti tek sjena ekipi s kojom je prije tri godine krenuo. A promjene su nastale i na pozicijama potpredsjednika Vlade. Tu poziciju će preuzeti čovjek od Plenkovićevog najvećeg povjerenja, Davor Božinović i Zdravko Marić, jedini ministar koji je svojevoljno razmišljao o napuštanju Plenkovićeve Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo