'NIJE DALMACIJA' / Je li ovo najjeftiniji grad u Hrvatskoj? Britanac objavio: Pizzu, pivo i sladoled platio sam 10,20 eura

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Nedavno je posjetio jedan bar u Dalmaciji gdje je pola litre piva platio četiri eura. Ipak, u utorak je bio u drugom baru, udaljenom od Zagreba samo pola sata, gdje se šokirao cijenom piva koja je, kako je istaknuo, bila 1,80 eura

17.8.2023.
16:18
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Tjednima se priča o visokim cijenama ljetovanja u Hrvatskoj, ali Britanac s hrvatskom adresom, Paul Bradbury, za Total Croatia News pisao je o iskustvu pronalaska najjeftinijeg grada u Hrvatskoj. Kazao je da su se naslušali o skupoći Hrvatske ovoga ljeta, primjerice cijene pizze, piva i sladoleda. Stoga su krenuli u zanimljivu avanturu.

"Mediji su puni priča kako su cijene u Hrvatskoj skočile u nebo, kako se turisti žale na ležaljke od 40 eura, sladolede od pet eura, pizze od 20 eura i piva od devet eura. Cijene su sigurno porasle, ali one su više iznimka nego pravilo", osvrnuo se i dodao da ga je to potaknulo na razmišljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz sve priče o visokim cijenama, možemo li pronaći suprotno, daleko od turističkih žarišta - mjesto gdje standardne stvari poput piva, pizze i sastojaka za sladoled koštaju manje-više jednako, iako na obali malo skuplje, a možda i pronaći najjeftiniji grad u Hrvatskoj", dodao je.

Nedavno je posjetio jedan bar u Dalmaciji gdje je pola litre piva platio četiri eura. Ipak, u utorak je bio u drugom baru, udaljenom od Zagreba samo pola sata, gdje se šokirao cijenom piva koja je, kako je istaknuo, bila 1,80 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIKOLINA BRNJAC /

Ministrica komentirala prijevare i cijene na Jadranu: 'Kuglica sladoleda od 3,5 eura šalje ružnu sliku'

Image
NIKOLINA BRNJAC /

Ministrica komentirala prijevare i cijene na Jadranu: 'Kuglica sladoleda od 3,5 eura šalje ružnu sliku'

"Naravno, pogled nije bio Dalmacija, ali to je bilo jeftino. Prvo pivo u baru koje sam vidio ispod dva eura ove godine", rekao je.

"Postalo je intrigantnije. Dok sam večerao u hotelskom restoranu, bio sam zapanjen kada sam vidio da je sladoled samo 1,20 eura. Cijelo ljeto nisam vidio ništa tako jeftino", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i cijenu ručka. Naručili su dvije male pizze koje su bile dovoljno velike za više osoba, a najjeftinija je bila samo 7,20 eura. Cijena sladoleda bila je 1,20 eura.

Koji je grad u pitanju? Oroslavje. Platiti pizzu, pivo i sladoled 10,20 eura, Bradbury se pita je li ovo najjeftiniji grad u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: ''Skupo, skuplje, Hrvatska': Pitali smo strance planiraju li opet ljetovati kod nas. 'Probao bih nešto drugo''

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo