NEMA STRAHA, IGRAT ĆE SE / Je li ovo jedina 'prijetnja' EURO-u 2012?

Image

U srijedu se brzinom munje proširila vijest da će EURO 2012. možda biti odgođen za jednu godinu, no ukrajinski organizatori odbacuju takav scenarij. UEFA-i su dali jamstava za sigurnost i uvjereni su da će se u lipnju - igrati!

3.5.2012.
11:28
VOYO logo

Još u ponedjeljak u Nyonu je održan veliki sastanak na kojem su sudjelovali najvažniji ljudi organizacije EURO-a 2012. iz Poljske i Ukrajine te čelnici UEFA-e.

Nakon sastanka u javnost je pušteno priopćenje u kojem se kaže da je "Ukrajina dala jamstva za sigurnost" te da je "Uefa upozorila Ukrajince na političku situaciju i da zabrinutost prenesu svojim državnim tijelima", javlja Večernji.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ovo što se zadnjih dana spominje i piše nema nikakve veze s nogometom. Na sastanku u UEFA-i u ponedjeljak zaključeno je da sve ide po planu, ali na neke istupe političara drugih zemalja ne možemo utjecati. Treba naglasiti da politika i sport u ovome slučaju nemaju ništa zajedničko, a to je, uostalom, i glavna poruka sa sastanka u Nyonu, na kojem su čelnici UEFA-e naglasili da nemaju nikakve primjedbe na naš dosadašnji rad u organizaciji EP-a", rekao je  Večernjem direktor EURO-a za Ukrajinu Markian Lubkivski te dodao:

"Ma naravno da će se igrati! Nema straha, znam da će se EURO igrati u našoj zemlji! Ne postoji nikakav drugi scenarij, o tome UEFA uopće nije raspravljala! Domaćinstvo turnira ostaje u Ukrajini i Poljskoj u lipnju ove godine", zaključio je Lubkivski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč seriji eksplozija u Dnjepropetrovsku prošli tjedan, kao i ozbiljnim zamjerkama europskih zemalja na tretman bivše premijerke Julije Timošenko, čini se da domaćini jedinu 'prijetnju' EURO-u vide u golim aktivisticama iz redova FEMEN, koji svoje prosvjede održavaju u toplesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo