JE LI MOGUĆE DA SMO I OVO DOŽIVJELI? / Duel SDP-ovca i HDZ-ovca u kojem ne pljušte uvrede, prozivke i floskule

Image

'Da je u HDZ-u, Hajdaš bi bio moj pajdaš', rekao je Kovač. 'Da, a Miro bi bio kovač moje sreće', uzvratio je Siniša.

19.6.2020.
8:54
VOYO logo

U RTL Direktu sučelila su dvojica "fenjeraša", pobunjenika protiv stranačkog vodstva koji su završili na zadnjim mjestima lista odakle mogu u Sabor samo preferencijalnim glasovima. SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić je posljednji u III. izbornoj jedinici, na sjeveru Hrvatske, a Miro Kovač je 14. u VI., koja se proteže od juga Zagreba do Gline.

Na pitanje Zorana Šprajca kakav je život fenjeraša na izbornim listama, Hajdaš Dončić je rekao da je "izvrstan". Moraš svoj politički legitimitet, ako ga imaš, ponovno dokazati. To je jedan zanimljiv fenomen", rekao je, dodajući kako bi mu prema nekoj procjeni trebalo 9000 preferencijalnih glasova. Na prošlima je kao nositelj dobio 21.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je odgovorio i Kovač koji je rekao kako mu je ovo novo iskustvo, a kako bi mu, ako ponove rezultat prošlih izbora, trebalo oko 6000 glasova.

Kategorički odbacili veliku koaliciju

Jednako složno su odbacili i ideju velike koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ćemo biti zajedno u saborskoj klupi, ali da nećemo biti zajedno što se tiče koalicije. Ne dolazi u obzir koalicija s HDZ-om", rekao je Hajdaš Dončić, a isto je rekao i Kovač: "Nema koalicije sa SDP-om. Mi ćemo pobijediti i formirati vladu", rekao je te dodao: "Imat ćemo najviše mandata i napraviti koaliciju sa snagama koje će htjeti s nama koalirati", čime je otvorio prostor za Hajdaš Dončićevo pitanje s kime bi to koalirali poslije izbora.

"Sa srodnim snagama", samo je rekao Kovač, na što je Hajdaš Dončić rekao kako će "i oni sa srodnim snagama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima jedna bitna razlika, mi idemo sami na izbore, a kolege u SDP-u ne mogu sami jer nemaju tu snagu pa moraju imati partnere", uzvratio je Kovač, na što mu je Hajdaš Dončić odgovorio kako "SDP snagu ima, ali partneri su stvar strategije i procjene".

Složili se čak i oko Škore

Govoreći o Miroslavu Škori, Hajdaš Dončić ističe kako je puno prirodniji saveznik HDZ-a i kako pripadaju istoj političkoj grupaciji, a i u tome se Kovač složio s njime: "Ništa nije riješeno, mi ćemo najprije pobijediti na izborima, trebamo puno mandata da imamo stabilnu vlast pa ćemo vidjeti s kime ćemo surađivati da bismo taj cilj ostvarili", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oboje su se složili i oko mjera drugog vala epidemije koronavirusa, kako bi bile blaže i permisivnije.

Stvarno se vas dvojica dobro slažete, komentirao je Zoran Šprajc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je u HDZ-u, Hajdaš bi bio moj pajdaš", rekao je Kovač. "Da, a Miro bi bio kovač moje sreće", uzvratio je Hajdaš Dončić.

Iako se razilaze u stavovima, nije zaiskrilo niti oko svjetonazorskih pitanja, poput onog o pobačaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su vrlo važna pitanja, ne samo u Hrvatskoj, nego u svijetu. Rekao bih da u Hrvatskoj o nekim stvarima moramo raspraviti, ali sada su u fokusu pitanja koja se tiču života ljudi. Pravo na pobačaj, ono što bih ja osobno napravio, apsolutno bih uključio žene u tu tematiku. I moramo dugoročno uvesti institut, kakav ima Njemačka, da imamo savjetovališta za prekid trudnoće, da se žene, kad dođu u takvu krizu, imaju kome obratiti", rekao je Kovač.

"Moj stav je jasan. To je stvar izbora žene, tu počinjem i završavam sa svojim mišljenjem", kratko i jasno je rekao Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš stav je jasan, štitimo život od začeća do smrti. Imamo ekstremnih situacija u kojima se može prihvatiti prekid trudnoće", pojasnio je Kovač.

Znakoviti odgovori na pitanje jesu li ikad pušili marihuanu

I oko zakona kojim će se legalizirati uporaba kanabisa, koji predlaže SDP, rasprava je bila konstruktivna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam na čemu kolege u SDP-u temelje to, ima li znanstvena studija koja bi potvrdila da je to nešto svrhovito, da ne bi poticalo mlade ljude na drogu", odgovorio je Kovač, a Hajdaš Dončić je replicirao: "Mislim da je alkohol veći problem od marihuane. Ovo je pitanje passe. Mi govorimo o industrijskoj konoplji, o ekonomiji", istaknuo je.

"Jeste li kad zapalili travu", upitao ih je Zoran Šprajc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam par puta u Amsterdamu, mislim da ne trebam dalje odgovarati", rekao je Hajdaš Dončić.

"Miro, jeste li vi bili u Amsterdamu, ako ćemo u šiframa", upitao je Šprajc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam i u Amsterdamu i u Berlinu...", odgovorio je Kovač.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo