dok žene rade sve / Je li moguće da 80 posto muškaraca u Hrvatskoj nikada ne pere veš niti pegla?

Žena je ta koja u kući mora prati veš, peglati košulje, prati suđe i prozore, usisavati, brisati prašinu, ribat zahod i kadu i općenito držati red u kućanstvu. To misli 8 od 10 muškaraca u Hrvatskoj

6.11.2017.
22:37
VOYO logo

Sprava koja se zagrijava, najčešće električnim putem, a služi za ravnanje nabora na tkanini. Tako riječnik opisuje peglu ili glačalo.

Spravu koju 87 posto muškaraca ne koristi baš nikada.  A lijepo ispeglano vole nositi svi. Vole i čisto i oprano, ali porazne brojke ostavljaju mrlju na muškom obrazu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo devet posto muškaraca koristi perilicu rublja. Samo 11 posto njih uhvatit će se kuhanja, osim naravno kad je riječ o mesu s roštilja. I tek svaki deseti redovito uzme spužvicu i opere suđe.

Ovi podaci istraživanja Instituta Ivo Pilar na prvu se čine pretjeranima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provedeno je još jedno istraživanje koje kaže da 83 posto žena gotovo sve kućanske poslove rade same i to kad se vrate kući s posla. 

Za muškarca koji kod kuće radi sve i to se ne boji priznati, posegnut ćemo u arhivu. Jer treba pokazati kako pravi frajer u ruci može imati i peglu i krpu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da dapače ispadneš veći frajer ako priznaš da to radiš, a ne obrnuto. Bolje tako nego da sjediš s prijateljima na nekom piću, a nisi ništa napravio", rekao je Tomislav Gugo, Zagreb.

Čak i u najrazvijenijim zapadnim zemljama žene 70 posto kućanskih poslova rade same. Ali, između europskih 70 i hrvatskih 83 posto velika je razlika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova definicija pravog muškarca je da je hrabar jer ne bježi od zaglušujućeg zvuka usisavača i ne boji se pare koja suklja iz pegle.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo