JE LI SE ISPLATILO ULIZIVANJE DESNICI? Vrijeme je da se predsjednica zabrine: / Ovakav potop ne pamti otkako je zasjela na Pantovčak

Image
Foto: Pixsell

Kolinda Grabar Kitarović nema potporu većine birača za svoj rad, no i dalje je najpopularnija političarka u zemlji

25.8.2019.
19:34
Pixsell
VOYO logo

Koliko su afere obilježile hrvatske političare? Je li i koliko je na rejtingu izgubio Andrej Plenković, ali i ostali političari? Što o radu Predsjednice misle građani u izbornoj godini? Na ova je pitanja odgovor dalo redovito istraživanje Crobarometar koje je ispitalo mišljenje 978 građana Hrvatske i prema tome prikazalo kako diše biračko tijelo.

Tako predsjednica za svoj rad više nema potporu većine. Rad Kolinde Grabar Kitarović ne odobrava 52 posto ispitanika, dok njih 37 posto pozitivno gleda na to. Čak 10 posto birača ne zna bi li pozitivno ili negativno gledalo na njen rad. To je najlošiji rejting među biračima kojeg je predsjednica za svoj rad dobila od početka svog mandata na Pantovčaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin prethodnik, Ivo Josipović je za svoj rad u isto vrijeme mandata, imao potporu od 55 posto birača, a nije ga podupiralo njih 36 posto.

Image
TKO BI POBIJEDIO DA SU IZBORI DANAS? /

Novo istraživanje otkrilo - stvari su se promijenile. Evo tko će se boriti u drugom krugu

Image
TKO BI POBIJEDIO DA SU IZBORI DANAS? /

Novo istraživanje otkrilo - stvari su se promijenile. Evo tko će se boriti u drugom krugu

Nitko nije popularan kod većine birača

No, unatoč tome, predsjednica je i dalje prva na listi popularnih političara. No, i ovdje je izgubila većinu. Trenutno je simpatizira 49 posto birača, a negativan dojam o njoj ima 41 posto građana. Drugi na listi je Milan Bandić, čiji rad odobrava 35 posto, a ne odobrava njih 54 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislav Kolakušić u kolovozu može računati na 31 posto birača koji odobravaju te 33 posto onih koji poprijeko gledaju na njegov rad. Božo Petrov ima nešto veću podršku od 35 posto birača, no i dalje ga ne simpatizira 48 posto ljudi. I premijer Andrej Plenković ima nešto bolji rejting te o njemu pozitivan dojam ima 34 posto birača, a njih 55 posto ima negativan dojam. Šef SDP-a Davor Bernardić ima okruglu podršku (30 posto), ali i kritiku (50 posto) birača.

Image
Foto: IPSOS/NOVA TV

HDZ-ovci za Kolindu, SDP-ovci za Mrak Taritaš

Kod HDZ-ovih birača najpopularnija je Kolinda Grabar Kitarović koja uživa potporu od 85 posto stranačkih birača. Među njima Andrej Plenković ima potporu od 79 posto, a Milan Bandić 58 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod SDP-ovih birača na prvo je mjesto ponovno zasjela Anka Mrak Taritaš s potporom od 74 posto, blizu je Davor Bernardić s potporom od 69 posto, a Mirando Mrsić sa 60 posto zatvara top tri političara kod birača najveće oporbene stranke.

Image
Foto: IPSOS/NOVA TV

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo