FANTASTIČAN DOKUMENTARAC / Je li doista neizbježna katastrofa velikih razmjera?

Image

Što su nam katastrofe iz prošlosti dokazale o ponašanju ljudi nakon apokalipse? Jesmo li išta naučili iz nemilih događaja iz prošlosti? Dokumentarna drama 'Armagedon' donosi priču o pandemiji gripe koja izbriše najveći dio stanovništva Los Angelesa, a bit će emitirana u subotu, 29. rujna u 16.40 sati na RTL Televiziji.

26.9.2012.
12:37
VOYO logo

Tragedija u Hirošimi, napad na Svjetski trgovački centar u New Yorku, uragan Katrina  i druge tragedije detaljno su proučene i analizirane iz informacija prikupljenih nakon velikih nesreća.

No možemo li se nositi s nestankom čiste vode i hrane, lošim higijenskim uvjetima te nasiljem i pljačkama koje provodi dio stanovništva. Imamo li još uvijek snažne instinkte za preživljavanje i možemo li se oduprijeti onom što nam možda slijedi jednog dana?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan sjajan dokumentarac is Studia A&E, originalno prikazan na History Channelu, jedna je od najboljih dokumentarnih drama snimljenih o tragediji i kolapsu društva.

"Armagedon" je priča o pandemiji gripe koja izbriše najveći dio stanovništva Los Angelesa. Među preživjelima je tipična moderna tročlana obitelj. Bolničar Chris Johnson (Rob Hartz), njegova supruga, agentica za nekretnine (Kathleen Cameron) i njihov razmaženi sin izloženi su smrtonosnom virusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chris se prilično dobro nosi sa stresom, no ipak ne može shvatiti razmjere katastrofe, Ellen počinju popuštati živci te doživljava histerične i depresivne trenutke, dok sin ne može kontrolirati svoje panično ponašanje.

Priča Stephena Kampa strukturirana je tako da pratimo doživljaje izmišljene obitelji, ali ujedno i intervjue stručnjaka o raznim opasnostima koje prijete obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa tako možemo pogledati izjave profesor Josepha A. Taintera autora The Collapse od Complex Society, koji je napisao studij raspada društva kroz povijest. 

Image
Image

Stručnjaci o preživljavanju, obrani, sociologiji i psihologiji iznijet će svoja mišljenja i komentare o ponašanju male zajednice u ovoj izvanrednoj situaciji te nam ujedno podijeliti pokoji savjet što učiniti ukoliko se nađemo u sličnoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo