javni poziv / Natječaj za povjerenika za informiranje

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Aktualnoj povjerenici na jesen istječe mandat.

26.4.2018.
11:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski Sabor pozvao je osobe zainteresirane za obnašanje dužnosti povjerenika za informiranje da u idućih mjesec dana dostave kandidature Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Povjerenik, kojeg odabire Sabor, obnaša dužnost pet godina, uz mogućnost ponovnog izbora. Prva i aktualna povjerenica, Anamarija Musa, krenula je s radom u listopadu 2013. godine, što znači da joj na jesen istječe mandat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osoba koja želi biti povjerenik mora imati hrvatsko državljanstvo i prebivalište na području Hrvatske, visokoškolsku diplomu pravne ili društvene struke, najmanje 10 godina radnog iskustva u struci, koja je istaknuti stručnjak s priznatim etičkim i profesionalnim ugledom i iskustvom iz područja zaštite i unapređenja ljudskih prava, slobode medija i razvoja demokracije. 

Također, ne smije biti osuđivana i protiv nje se ne smije voditi kazneni postupak za kaznena djela za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti, te ne smije biti član političke stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidati za povjerenika prolaze sigurnosnu provjeru, a među dokumentima koje moraju dostaviti mora biti i potvrda Porezne uprave da su podmirili sve dospjele porezne obveze.

Priloženi životopisi kandidata biti će javno objavljeni na saborskoj mrežnoj stranici, smatra se, naime, da prijavom na Javni poziv podnositelj daje suglasnost za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo