auti policije, pošte i hac-a / Javna aukcija državnih vozila: najviše pažnje privukla dva luksuzna Mercedesa!

Kao u filmovima, doduše, malo manje glamurozno, na zagrebačkoj Pešćenici odvila se javna aukcija državnih vozila. Među automobilima policije, pošte ili HAC-a najviše pažnje privukla su dva luksuzna Mercedesa u kojima su se vozili strani državnici. Ipak nisu postigli puno više od svoje početne cijene

23.5.2015.
18:29
VOYO logo

Dva dana su ih mogli razgledavati, a onda su morali odlučiti... Za dražbu se tražilo mjesto više. Neki su iskusni. 

Petar Babić je neumorno licitirao i na kraju kupio četiri stara kamioneta, vrijedna nekoliko tisuća kuna. Pokušat će ih preprodati kao i većina ostalih kupaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Iako su ponudi bila stara vozila policije, pošte, hitne, hrvatskih šuma, HAC-a, svima su najzanimljiviji bili nekad luksuzni Mercedesi. U jednom se kada je bila u Zagrebu vozila i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Iako je njihova početna cijena bila 45 odnosno 52 tisuće kuna, nakon licitiacije nisu postigli puno više, 52, odnosno, 57 tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

I Branko Hleb je licitirao za njih, ali na kraju se zadovoljio jeftinijim modelom istog proizvođača.

"Taj Mercedes sam platio 44 tisuće kuna, on je na sajmu negdje 80, samo je pitanje kolko je ispravan", kazao je Branko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 215 vozila i motocikala država je ukupno zaradila tek nešto više od milijun kuna. Usporedbe radi, to joj ne bi bilo dovoljno ni za dva Audija kojih su ministri naručili 20 komada, a pod pritiskom javnosti ih nisu vratili nego proslijedili policiji - pa će i oni jednog dana završiti na ovakvoj dražbi za nekoliko tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo