u blatu 'pretrpano' / Javio se organizator rallyja: 'Naše misli su s ozlijeđenim djetetom. Onakvu gužvu nismo očekivali...'

Image
Foto: Željhko Hladika/Pixsell

Napomenuli da nesreća nema veze sa skupom. Također, da nikad nije bilo nesreća ili incidenata u sklopu njihova Rallyja te da su na licu mjesta 'aktivno surađivali s policijom'

28.6.2023.
12:30
Željhko Hladika/Pixsell
VOYO logo

Zagrebačka policija u utorak se pojavila na parkiralište u zagrebačkm Blatu na kojem je oko 2000 ljudi razgledavalo skupocjene jurilice i na čijem je parkiralištu automobil srušio dijete koje je s teškim ozljedama prevezeno u bolnicu.

Organizator skupa OneLife Rally naveo je da nesreća djeteta, koje nije u životnoj opasnosti, nema veze s njima te da im je sigurnost na prvom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na parkiralištu je bilo stotinjak sportskih autmobila koji u sklopu Rallyja putuju na relaciji Rim-Bukurešt.

"Oko 17:25 sati dobili smo dojavu o naletu automobila na dijete na istom parkirališnom prostoru, za koje je utvrđeno da se nalazi izvan prostora na kojem su bila parkirana vozila karavane. Liječnička pomoć ozlijeđenom djetetu pružena je u KBC-a Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđeno, ali izvan životne opasnosti", izvijestila je zagrebačka policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
u blatu /

U Zagrebu se ilegalno okupilo 2000 ljubitelja jurilica. Auto naletio na dijete, u bolnici je s teškim ozljedama

Image
u blatu /

U Zagrebu se ilegalno okupilo 2000 ljubitelja jurilica. Auto naletio na dijete, u bolnici je s teškim ozljedama

Oglasio se i organizator koji je poslao priopćenje:

"Želimo se osvrnuti na veliki dolazak posjetitelja na događaj OneLife Rally u Zagrebu, što je rezultiralo pretrpanošću izvan prvotnih očekivanja organizatora. Sigurnost i dobrobit svih posjetitelja su nam najveći prioritet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega, želimo istaknuti da prometna nesreća u kojoj je jedan sudionik ozlijeđen nije uzrokovana niti jednim sudionikom OneLife Rally karavana. Nesreća se dogodila u blizini našeg događaja otvorenog za javnost, no nije bila rezultat aktivnosti u sklopu OneLife Rally događaja. Naše misli i suosjećanje su s mladim sudionikom i sretni smo što imamo informaciju da je van životne opasnosti."

Image
Foto: Željko Hladika/Pixsell

Potom su naveli zašto su odabrali Blato: "Važno je napomenuti da smo ciljano odabrali ovu lokaciju izvan središta Zagreba uvažavajući nedavne nesretne događaje koji su pogodili ovaj grad. Cilj nam je bio osigurati ugodno okruženje za sve posjetitelje. Međutim, neočekivani porast posjećenosti rezultirao je pretrpanom situacijom na prilazu otvorenom za javnost, što je otežalo promet i dovelo do stvaranja većih gužvi. U svjetlu tih okolnosti, ljubazno molimo sve posjetitelje na našim budućim događajima da zadrže smiren pristup, osiguravajući dobrobit svih prisutnih. Molimo vas da surađujete i poštujete smjernice našeg osoblja i nadležnih organa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Željko Hladika/Pixsell

Naveli su i da je OneLife Rally od svog osnivanja "organizacija koja za cilj ima promociju sigurne i odgovorne vožnje i sve aktivnosti organizacije imaju snažnu humanitarnu misiju podrške lokalnoj zajednici i podršku mladima u državama koje posjećuje." Završavaju da njihovi događaji nikad nisu imali incident ili nesreću.

Image
Foto: Željko Hladika/Pixsell

"Nijedan sudionik OneLife Rally-a nije bio sudionik u gore navedenoj prometnoj nesreći, a da je naš tim aktivno surađivao sa policijom na licu mjesta i pomagao svojim punim kapacitetom", pišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Posjetili smo oldtimere koji za vikend voze rally. 80 vozila izlazi na rutu od 80 km

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo