SESTRA VEDRANA JE DOBRO! / Javila se misionarka koja je prije par dana mačetom napadnuta u Ugandi: 'Preživjela sam! Molite za mene!'

Image
Foto: IKA

Provalnik je od s. Vedrane tražio novac koji je ona odbila dati i počela vikati nakon čega ju je udario mačetom dvaput po glavi i dvaput po ramenu

26.12.2021.
20:25
IKA
VOYO logo

Misionarka s. Vedrana Ljubić (57), članica Družbe Kćeri Božje ljubavi koja se nalazi u Soroti napadnuta je je 23. prosinca.

Provalnik je od s. Vedrane tražio novac koji je ona odbila dati i počela vikati nakon čega ju je udario mačetom dvaput po glavi i dvaput po ramenu, javlja Slobodna Dalmacija. Sa sestrom je u kući bila samo jedna sestra juniorka koja je tada bila u kupaonici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molimo za što brži i uspješniji oporavak s. Vedrane kao i za sve naše misionare i misionarke koji svakodnevno žive u opasnim i nesigurnim okolnostima kako bi navijestili Božju ljubav prema svakom čovjeku. Molimo da Novorođeni donese mir u sva ljudska srca i svima podari sigurnost koju samo on daj“, pozvala je  Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela.

Javila se na društvenim mrežama

"Preživjela sam! Molite za mene!“, poručila je napadnuta časna na društvenim mrežama i poželjela sretan Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sestra Vedrana Ljubić, misionarka u Ugandi rođena je u župi Uzdol u Rami, svoju želju za misije svojim poglavarima izrazila davne 1983., a u misije otišla tek 15 godina poslije, 1998. godine.

U razgovorima je tvrdila kako u Ugandi ne bi trebalo biti gladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uganda je bogata dvjema sjetvama. Međutim, kada se plodovi uberu, nemaju ih gdje staviti da se sačuvaju od vrućine, pa se brzo sve ucrva i sagnjije. Međutim, ono najstrašnije s čim se susrećemo svih ovih godina jest žrtvovanje ljudi koje je u ovoj zemlji postalo tradicija. Većinom se žrtvuju nevina dječica. Novine su pune takvih slučajeva. Ako se netko želi obogatiti, otići će kod vrača pitati za savjet, a vrač će tražiti svoj danak – puno novca i žrtve nevinih ljudi",  ispričala je svojevremeno s. Vedrana koje je prilikom posjeta domovini isticala kako se jedva čeka vratiti u ovu siromašnu afričku zemlju koju "ludo voli".

Image
POČELA JE VIKATI, ALI... /

Hrvatska misionarka brutalno napadnuta mačetom u Ugandi: 'Molimo za njezin što brži i uspješniji oporavak'

Image
POČELA JE VIKATI, ALI... /

Hrvatska misionarka brutalno napadnuta mačetom u Ugandi: 'Molimo za njezin što brži i uspješniji oporavak'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo