Jastrebarsko je europski grad budućnosti!

Zbog velikog investicijskog potencijala, ugledni časopis Financial Times uvrstio je na svoju listu europskih gradova i regija budućnosti i grad Jastrebarsko.

1.3.2012.
15:15
VOYO logo

Ova je titula indikator razvijanja Jastrebarskog u poželjnu destinaciju za buduće međunarodne investicije s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, poručio je gradonačelnik.

Zbog velikog investicijskog potencijala, ugledni časopis Financial Times uvrstio je na svoju listu europskih gradova i regija budućnosti i grad Jastrebarsko. Ova ugledna lista koja daje pregled izrazito povoljnih sredina za ulaganje bit će objavljena 7. ožujka u Cannesu, kada će i Jastrebarsko biti proglašeno jednim od "Europskih gradova budućnosti južne regije Europe za 2012./2013. godinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmi od deset

U izboru koji svake godine organizira posebno izdanje Financial Timesa za direktna strana ulaganja, grad Jastrebarsko pozicioniran je na sedmom mjestu na ljestvici od deset europskih gradova južne Europe koji su uspješni u promoviranju strategije za privlačenje direktnih stranih investicija, priopćili su iz uprave ovog grada u Zagrebačkoj županiji. Kategorije i kriteriji po kojima je stručna ocjenjivačka skupina donijela odluku su ekonomski potencijal, omjer ulaganja i troškova, ljudski potencijali, infrastruktura, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje te promotivna strategija za privlačenje direktnih stranih investicija.

Gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović izjavio je da u Cannes odlazi predstaviti svoj grad s planovima za privlačenje novih ulagača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo intenzivirati ukupni razvoj Jastrebarskog povećanjem konkurentnosti tekućih projekata koji su pogodni za plasman direktnih stranih ulaganja. Vjerujemo da je za te iskorake naš grad spreman, a mjesto na ljestvici deset europskih gradova budućnosti indikator je razvijanja Jastrebarskog u poželjnu destinaciju za buduće međunarodne investicije s ciljem otvaranja novih radnih mjesta", najavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo