Jarnjak zvrcnuo Bajića i 'dogovorio da će dati iskaz'

Nešto prije podneva iz središnjice HDZ-a izjurila je predsjednica stranke Jadranka Kosor. Tamo je od jutra trajao hitni sastanak vodstva stranke zbog kulminacije afere oko crne blagajne HDZ-a.

12.9.2011.
13:54
VOYO logo

Po izlasku iz stranke novinari su premijerku upitali tko joj to "podmeće oko crnih fondova". Kosor im je oštro dobacila: "Nemojte me i na cesti zaustavljati", nakon čega je odjurila.

Inače rječiti Andrija Hebrang postupio je na sličan način. Kratko je rekao kako o crnim fondovima zna samo iz novina i otišao, a novinare je izbjegao i ministar Darko Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stranci su HDZ-ovci ostavili bivšeg glavnog tajnika HDZ-a i potpredsjednika stranke Ivana Jarnjaka koji je održao trominutnu konferenciju za novinare pa se i sam udaljio. Jarnjak je odbio govoriti o silnim optužbama na račun HDZ-a kazavši da se o aferi 'crna blagajna' stranka očitovala jučer putem priopćenja.

I Jarnjak tuži Pavoševićku

Najavio da će tužiti bivšu stranačku blagajnicu Branku Pavošević za koju tvrdi da je iznijela "laži i neistine" o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam jutros s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem i dat ću iskaz o svi okolnostima koje se navode u tim medijima", najavio je Jarnjak koji nije želio odgovarati na pitanje kako to da tek sada daje iskaz kada je Pavošević svoje optužbe iznijela prije nekoliko mjeseci.

"To morate pitati Bajića", rekao je Jarnjak. Sam ga to nije ni pitao, kazao je, samo su se, tvrdi, dogovorili da će dati iskaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se samo o njemu!?

Opovrgnuo je da je bilo tko iz vrha stranke pozvan na razgovor u USKOK i ustvrdio: "Ovdje se radi samo o meni." Na pitanje hoće li odstupiti sa svojih dužnosti pokažu li se optužbe točnima, rekao je: "Tužba vam je odgovor na to pitanje".

Na pitanje nije li pozivanje glavnog državnog odvjetnika uplitanje u istragu, Jarnjak je nekoliko puta kazao: "Ne!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tvrdnju novinara da ostavljaju dojam kako nešto kriju, budući da odbijaju dati odgovor na više od dva pitanja, Jarnjak je kazao poručio: "To je vaš komentar".

Skandalozne isplate estradnjacima i članovima stranke

Podsjetimo, nakon što su objavljeni skandalozni podaci o navodnim isplatama estradnjacima i članovima stranke iz nelegalne crne stranačke blagajne, u prostorijama središnjice HDZ-a jutros u 10 sati okupio se vrh stranke. Uz premijerku i predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor, na sastanak su došli potpredsjednici HDZ-a Vladimir Šeks i Božidar Kalmeta, a viđeni su i drugi članovi Predsjedništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afera oko crnog fonda HDZ-a kulminirala je ovog vikenda, kad su objavljeni detalji o navodnim isplatama velikih iznosa novca estradnjacima koji su sudjelovali u izbornoj kampanji Jadranke Kosor.

Bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević istražiteljima USKOK-a rekla je da je čak 13 milijuna kuna iz ilegalnog, crnog fonda HDZ-a potrošeno na kampanju Jadranke Kosor. Dijelom novca plaćena je njezina predsjednička kampanja 2004., a dio je otišao na kampanju za parlamentarne izbore 2007. u 1. izbornoj jedinici. Tu je upravo Jadranka Kosor bila prva na izbornoj listi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam uzimala, nisam znala, nisam...

''Nisam uzimala, nisam znala ni za kakav paralelni sustav i ni za kakav novac koji nije legalni novac iz stranke'', poručila je u nedjelju Kosor.

Dokaze o crnoj blagajni bivša je blagajnica te stranke Branka Pavošević zakopala u dvorištu svoje kuće u Kloštar Ivaniću! USKOK-u je sve priznala, te navela vrlo precizne iznose koje je isplaćivala članovima stranke i pjevačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Crni fond HDZ-a

Vezani članci:

arti-201109120038006 arti-201108020024006 arti-201109110202006 arti-201109110432006 arti-201107150366006 arti-201108300431006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo