JANDROKOVIĆ U POSJETU SRBIJI: / 'Svjesni smo da imamo otvorenih pitanja iz prošlosti i moramo ih rješavati'

Image
Foto: Pixsell

Jandroković će danas nazočiti otvaranju predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Beogradu

18.4.2018.
11:07
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković počeo je danas dvodnevni službeni posjet Srbiji. Odradio je sastanak s predsjednicom Narodne skupštine Majom Gojković, nakon čega su se obratili javnosti.

Gojković je izjavila kako je dolazak Jandrokovića u Srbiju povijesni posjet. 'To je signal prijateljstva. Dosad nije bilo posjeta visokog dužnosnika našem parlamentu. Ovo je važan signal za razvoj i unaprjeđenje naših odnosa, otvorena su nova vrata suradnje naših parlamenata. Želimo unaprijediti odnose i potaknuti razvoj odnosa i na drugim razinama vlasti', rekla je Gojković, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi razmjena posjeta na razini ranih tijela, prije svega Odbora za europske poslove i integracije. U posjet Hrvatskom saboru ići će i grupa prijateljstva, naglasila je te dodala: 'Mi smo tu da razgovaramo i rješavamo probleme'. Osvrnula se i na važnost nacionalnih manjina u Hrvatskoj i Srbiji.

Poboljšanje odnosa

Jandroković se složio s njenim riječima i rekao kako je zadovoljan pomacima koji su u Srbiji ostvareni po pitanju poboljšanja prava hrvatske nacionalne manjine nakon susreta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oni koji žele vratiti odnose na neka druga, prošla vremena, neće biti ti koji će nam diktirati ritam. Ritam ćemo diktirati mi koji smo zainteresirani za bolju budućnost. Nadam se da će u budućnosti hrvatska nacionalna manjina imati jednog predstavnika u Skupštini', rekao je Jandroković.

Dodao je da su razgovarali i o gospodarskim odnosima dviju zemalja te naglasoi kako postoji velik interes poduzetnika za suradnju. Jandroković će danas nazočiti otvaranju predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan je posjetom Srbiji i smatra ga nastavkom političkog dijaloga koji su započeli Kolinda i Vučić.

Važnost dijaloga

'Važno je da razgovaramo, svjesni smo da imamo otvorenih pitanja iz prošlosti i moramo ih rješavati. To je ključni motiv zašto sam ovdje bez obzira na one koji kritiziraju i hteli bi drugačiji razvoj odnosa između naših država. Velika je odgovornost političara koji vode Srbiju i Hrvatsku', kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavio je i kako je Hrvatska zainteresirana za proširenje EU-a, kao i za to da Srbija uđe u Uniju, dok joj je Hrvatska, kazao je, spremna ponuditi svoj stečena iskustva.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo