posvađao ih praljak / Jandroković: 'Ne zloupotrebljavajte tragediju za političke bodove'; Zekanović: 'Sram vas bilo'

Predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću nije se pretjerano svidjela Zekanovićeva minuta šutnje za Praljka

29.11.2018.
12:05
VOYO logo

U Saboru trenutno traje rasprava o Konačnom prijedlogu zakona o udomiteljstvu koji se proteklih dana našao u fokusu javnosti nakon što se pokazalo da se koalicijski partneri, HDZ i HNS, razilaze na pitanju treba li udomljavanje dopustiti životnim i neformalnim životnim partnerima.

Zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović javio se za riječ na ovu temu te kazao kako će o njoj više govoriti kroz pojedinačnu raspravu, a zatim je počeo govoriti o Slobodanu Praljku koji je na današnji dan prošle godine počinio samoubojstvo u Haaškoj sudnici nakon što je žalbeno vijeće potvrdilo njegovu prvostupanjsku kaznu od 20 godina zatvora za ratne zločine u Herceg-Bosni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Molio bih da ne zloupotrebljavamo nečiju tragediju'

"Godišnjica je smrti generala Praljka", kazao je Zekanović. Zastupnik je nakon tih riječi odlučio održati minutu šutnje povodom obljetnice, no to se nije svidjelo predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću

Image

Hrvoje Zekanović u Saboru upalio svijeću uz sliku Slobodana Praljka

Image

Hrvoje Zekanović u Saboru upalio svijeću uz sliku Slobodana Praljka

"Svatko ima pravo na svoj način obilježiti nečiju smrt, ali isto tako je odgovoran i pokazuje odnos prema toj smrti i svojim javnim djelovanjem", kazao je Jandroković na što mu je Zekanović replicirao da mu dopusti da protekne njegovo vrijeme za raspravu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molio bi da ne zloupotrebljavamo nečiju tragediju za skupljanje političkih bodova", kazao je Jandroković zastupniku HRAST-a, na što mu je Zekanović odgovorio: "Sram vas bilo ". Inače, Zekanović je povodom godišnjice generalove smrti danas u Sabor donio njegovu sliku te zapalio svijeću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo