'OPORBA ME ČESTO SPOMINJE' / Jandroković o presudi za Fimi mediju: 'Kad slušam Grbina koji me proziva... Morate biti krivi da biste se ispričali'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Što se tiče osjećaja razočarenja, prošlo je 12-13 godina i naravno da su sada osjećaji drugačiji nego onda. Sad se stvari mogu gledati hladne glave, ali onda mi nije bilo svejedno i nisam se dobro osjećao', poručio je Jandroković

14.10.2021.
14:38
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vrhovni sud u srijedu je djelomično potvrdio presudu u slučaju Fimi media kojom HDZ zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki mora platiti 3,5 milijuna kuna kazne. Bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a, Ivi Sanaderu, kazna zatvora presudom je smanjena s osam na sedam godina.

Govoreći o presudi, predsjednik Sabora Gordan Jandroković u četvrtak je kazao da ga oporba često spominje u kontektu te presude. "Iz presude se vidi koje su osobe odgovorne i krive. Ne možemo govoriti o kolektivnoj odgovornosti, što su potvrdili i pravni stručnjaci. Jasno je da iz pojedinačne krivnje fizičke osobe koja je tada vodila HDZ proizlazi i odgovornost pravne osobe", rekao je Jandroković na konferenciji za medije, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HDZ KRIV ZA IZVLAČENJE LOVE /

Vrhovni sud o Fimi mediji: Sanaderu smanjena zatvorska kazna, a HDZ-u potvrđena novčana

Image
HDZ KRIV ZA IZVLAČENJE LOVE /

Vrhovni sud o Fimi mediji: Sanaderu smanjena zatvorska kazna, a HDZ-u potvrđena novčana

'Nije mi bilo svejedno'

"Nisam znao za radnje koje se spominju u presudi, što je dokazano i u postupku i presudi. Biti članom Predsjeništva ne znači da ste informirani o radnjama koje su se događale i iz samog postupka i presude vidljivo je tko su ljudi koji su sudjelovali u tim radnjama. Sve ove godine nisam bio upoznat s tim, niti je to bio dio posla s kojim sam se trebao baviti", dodao je.

"Što se tiče osjećaja razočarenja, prošlo je 12-13 godina i naravno da su sada osjećaji drugačiji nego onda. Sad se stvari mogu gledati hladne glave, ali onda mi nije bilo svejedno i nisam se dobro osjećao. I sam nosim politički teret, politički suparnici me ne štede zbog svega toga što se događalo tih godina, ali neću i ne želim prihvatiti odgovornost za nešto za što nisam kriv", poručio je predsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je HDZ zbog spomenutog slučaja već platio cijenu na izborima 2011. godine te je dodao da će HDZ uplatiti kaznu.

'Morate biti krivi da biste se ispričali'

"Kad slušam Grbina koji me proziva, a nedavno je stajao uz svog kolegu koji je plakao pred medijima tvrdeći da mu netko prijeti smrću, pa je podignuta optužnica da nije govorio istinu. Jeste pitali Grbina je li znao? Optuživati nekoga bez dokaza je vrlo neugodno", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je ova presuda dokazala da je pravosuđe neovisno, a ne HDZ-ovo, kako neki tvrde. "Nisam osoba koja će nekoga optuživati bez dokaza", dodao je. Potom je komentirao zahtjev oporbe za isprikom. "Što se tiče isprike, da biste se ispričali, morate biti krivi, a u ovom slučaju HDZ je posljedično odgovoran za postupanje pojedinaca", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo