JANDROKOVIĆ IZAZVAO BIJES ZBOG REAKCIJE NA GOVOR MOSTOVE ZASTUPNICE: / 'To je previše za njegovu tankoćutnu narav'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mnogi su burno i oštro reagirali na reakciju predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je jučer,

12.10.2018.
9:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Jučerašnju raspravu u Hrvatskom saboru o izglasavanju nepovjerenja ministru zdravstvaMilanu Kujundžiću, koju je inicirala oporba, obilježilo je potresno svjedočenje zastupnice Mosta Ivane Ninčević Lesandrić koja je, želeći opisati stanje u zdravstvu na vlastitom primjeru, ispričala pred zastupicima i svekolikim gledateljstvom kako je svojedobno, nakon spontanog pobačaja, u splitskoj bolnici bila podvrgnuta postupku kiretaže bez anestezije.

Image
HRVATSKO ZDRAVSTVO STANE U IZREKU 'TKO ŽIV, TKO MRTAV': /

'Kujundžiću jel' se bar malo crvenite kad ovo vidite?'

Image
HRVATSKO ZDRAVSTVO STANE U IZREKU 'TKO ŽIV, TKO MRTAV': /

'Kujundžiću jel' se bar malo crvenite kad ovo vidite?'

"Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije. Strugali su mi maternicu bez anestezije. To je bilo 30 najmučnijih minuta u mom životu. To je 30 minuta ponižavanja svake žene. Namjeravate li ovo promijeniti i kada?", upitala je mostovka ministra Kujundžića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suze ronimo nad tužnom Jandrokovićevom sudbinom"

I dok su isprva svi pričali o njezinom naturalističkom opisu struganja maternice, kasnije, kada je šok u javnosti splasnuo, uslijedile su oštre reakcije na račun predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića zbog njegove, kako većina smatra, neprimjerene reakcije na istup zastupnice Ninčević Lesandrić.

"Kolegice Lesandrić, pa dobro nemojte sad, iznosite vrlo intimnu stvar. Dovodite me u vrlo neugodnu situaciju", kazao je predsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilježimo nekoliko burnih reakcija na društvenim mrežama povodom Jandrokovićeve reakcije.

"Prvo, BRAVO za ovaj istup Ninčević Lesandrić, drugo, evo suze ronimo nad tužnom sudbinom Gordana Jandrokovića, kojemu je - neugodno", objavljeno je na Facebook stranici portala o rodu, spolu i demokraciji Libela.org.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad žene progovore o pobačaju, makar i sponatnom

Feministički kolektiv Faktiv također je na Facebooku prokomentirao Jandrokovićevu "neugodu" prigodnim gifom "Tugy, plaky" u kojem predsjednik Sabor roni suze zbog grube istine koju je čuo od zastupnice Ninčević Lesandrić. "Što se dogodi kad žene progovore o pobačaju (makar spontanom)", napisale su "faktivke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I zamislite - to rade redovno. Stay shocked. Jandroković na aparatima", napisala je jedna korisnica Facebooka. Pod onime što "rade redovno" mislila je, naravno, na kiretažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Što je intimno u činjenici da nas u bolnicama masakriraju?"

Na Twitteru se novinarka HRT-a Maja Sever povodom Jandrokovićeve opaske zapitala: "Što je intimno u činjenici da nas u bolnicama masakriraju zato što npr. ne daju anesteziju prilikom kiretaže?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maji Sever ubrzo je na tvit odgovorio saborski zastupnik Bojan Glavašević. "Bio bih sklon reći da je to klasični Jandroković, ali to bi bilo normaliziranje onoga što on redovito radi kada npr. Culeju ili Glasnoviću dopušta da gazi po Fredu (Matiću, nap.a.) ili evo sada kad je jedna kiretaža na živo previše za njegovu tankoćutnu narav pa mu je teško slušati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je i onih koji su Jandrokoviću dali za pravo. Jedan korisnik je na Twitteru napisao: "Ovdje je Jandroković u pravu. Nezgodno je bilo prekinuti dok ova priča o svojoj kiretaži i bolovima. Dramatiziranje i pi*darije a la Grmoja i Petrov."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo