JANDROKOVIĆ: / "Hrgova najava o tri ministra vjerojatno će se i ostvariti, postoje određeni dogovori"

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
13.1.2016.
14:30
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

"Proces razgovora o formiranju radnih tijela je započeo, sutra je važan sastanak", potvrdio je novinarima u Saboru Gordan Jandroković, potpredsjednik Kluba HDZ-a.

Naglasio je da će se pri formiranju i rasporedu radnih tijela voditi dosadašnjom praksom, dobrim običajima i saborskim Poslovnikom. Dakle, vladajuća većina imat će predsjednika u nešto većem broju odbora, članovi odbora biraju se razmjerno broju zastupnika koji sjede na plenarnoj sjednici, kaže Jandroković i dodaje da će vladajuća većina u svim odborima imati jednog ili više zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRG: /

HSS se vratio iz beznađa i imat će tri zastupnika u Saboru

Image
HRG: /

HSS se vratio iz beznađa i imat će tri zastupnika u Saboru

Potvrdio je da bi se mogla ostvariti najava predsjednika HSS-a Branka Hrga da će HSS, koji je na izborima osvojio jedan zastupnički mandat, dobiti još dva i tako uspjeti u Saboru formirati HSS-ov klub.

"Vjerujem da će sve biti riješeno u roku"

"Postoje određeni dogovori, sporazumi koji su potpisani između HDZ-a i partnera iz Domoljubne koalicije i vjerojatno je da će se ta Hrgova najava i ostvariti", rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije otkrio koga će HDZ predložiti za potpredsjednike Sabora. Razgovori i dalje traju, budući da je saborska sjednica najavljena za sredinu idućeg tjedna molim još malo strpljenja, rekao je.

Bez odgovora je ostalo i pitanje kada će početi redovna saborska sjednica, s obzirom da su, ako je planirana za 20. siječnja, pozivi zastupnicima već trebali biti poslani, a do srijede prijepodne to nije učinjeno. Obratite se predsjedniku Sabora koji je nadležan za ta pitanja, rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren je da će se formiranje Vlade obaviti u roku. "Vjerujem da će sve biti riješeno u roku, sve ide tijekom, vjerujem da idući tjedan, kako je i najavljeno, imamo Vladu", izjavio je Jandroković u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo