'OPSADNO STANJE' / Jaka kiša potopila aute u Zadru, u jednom ostao zarobljen gradski vijećnik sa sedmogodišnjom kćeri: 'Izvlačio sam kći iz auta...vrištala je'

Na zadarskoj obilaznici bujica je jutros potopila tri automobila, a u jednom od njih ostao je zarobljen gradski vijećnik Mate Lukić koji je bio sa sedmogodišnjom kćeri

21.11.2023.
18:37
VOYO logo

U samo sat vremena, u Zadru je palo 50 litara kiše po četvornome metru i poplavilo mnoge dijelove grada, a automobili su ostali zarobljeni na prometnicama, javlja Danas.hr.

Na zadarskoj obilaznici bujica je jutros potopila tri automobila, a u jednom od njih ostao je zarobljen gradski vijećnik Mate Lukić koji je bio sa sedmogodišnjom kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekuješ normalan dan, voziš dijete u školu, a ne da je opsadno stanje u kojem sam se našao. Izvlačio sam kći iz auta, smočili smo se, voda je bila hladna, vrištanje plakanje - šok na običnoj dionici od kuće do škole. Obična vožnja pretvorila se u plivanje i katastrofu", rekao je Lucić. Kaže, voda je bila 70-80 cm duboka i došla u dva i tri vala iz sporednih ulica, nosila je automobile.

POGLEDAJTE VIDEO: Gradonačelnik Tomašević o podjeli drva za ogrijev

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Totalna šteta

S obzirom na to da je cesta obnovljena komentirao je i kako se to moglo dogoditi: "Osobno sam dobio informaciju da ulica nije prošla tehnički pregled, ali to nije potvrđena informacije".

Šteta na njegovom automobilu je totalna, voda je ušla u motor. Odšteti se ne nada: "Iz državnih cesta rekli su da popunim obrasce, naši kažu - pojeo vuk magare."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je nevjerojatno da je voda naišla iz tri smjera, a nakon dolaska policije i drugih službi, djelatnici odvodnje očistili su 2-3 šahta. "I voda je otišla za 5-10 minuta", posvjedočio je Lukić.

Nekoliko automobila zapelo je bilo i ispod podvožnjaka u Arbanasima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo