Pitali smo vas / Jaja poskupljuju, svaki drugi ispitanik priznaje: 'To je preskupo za naš kućni budžet'

Image
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Domaće jaje bi do kraja godine moglo biti i tri kune. Enormno poskupljuje uzgoj, a sad se pojavila i ptičja gripa. Ovogodišnji božićni kolači mogli bi biti najskuplji ikad

30.11.2022.
12:14
Davor Javorović/Pixsell
VOYO logo

Nakon što smo u RTL Danas objavili priču kako bi domaća jaja uskoro mogla poskupjeti i na tri kune po komadu, u anketi na našem portalu Danas.hr pitali smo vas hoće li drastično poskupljenje jaja poskupjeti vaš blagdanski stol.

Ako je suditi prema odgovorima, skoro polovica anketiranih (ili 46%) spremno je odgovorilo da hoće, te da jaja već preskupa za kućni budžet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet, druga polovica nema problema s jajima te je 42 posto odgovorilo kako poskupljenje neće osiromašiti njihov blagdanski stol jer ih ionako ne kupuju često.

Na kraju je i 12 posto onih koji su ispunili našu anketu odgovorilo jednostavno s - ne znam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, jaja su poskupjela, što zbog sveprisutne inflacije, što zbog ptičje gripe koja se pojavila u Hrvatskoj zbog čega je na snazi zabrana puštanja peradi na otvoreno. Proizvođači s kojima smo razgovarali za RTL Danas kažu da su enormno porasli troškovi uzgoja, da godina nikad nije bila gora i skuplja.

Čini se, ove godine bit će nikad skuplji božićni kolači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo