Jadranka Kosor uspjela je razljutiti Josipovića

18.2.2011.
12:40
VOYO logo

''Postavlja se pitanje gdje su rezultati? Rezultati još uvijek nisu onakvi kakve bismo željeli, reforme se provode presporo, možda treba širiti spektar reformi s obzirom da rezultati nisu kakvi smo željeli'', rekao je predsjednik RH Ivo Josipović u razgovoru za Novu TV povodom prve godišnjice njegovog mandata na čelu države.

Bio je to samo posljednji u nizu sve žešćih istupa predsjednika protiv politike Banskih dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnose će dodatno opteretiti i tumačenje Pantovčaka da je premijerka Jadranka Kosor prilikom imenovanja novog načelnika Glavnog stožera HV-a 'prevarila' predsjednika države.

Naime, prema pisanju dva hrvatska dnevnika, Ivo Josipović još neko vrijeme neće potvrditi novog načelnika Glavnog stožera RH generala Dragu Lovrića. Razloga za takvu odluku ima više. Jutarnji list piše kako je glavni razlog taj što HDZ opstruira produljenje mandata zamjeniku ravnatelja Vojnosigurnosne obavještajne agencije Ognjenu Preostu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovor o produljenju Preostovog mandata pao je istovremeno kada i dogovor o Lovriću. I dok je Lovrićevo imenovanje bez većih problema prošlo saborsku proceduru, HDZ-ovci su odlučili bojkotirati raspravu o Preostu na saborskom Odboru za obranu. Nakon toga sama je premijerka obavijestila Josipovića kako HDZ ne pristaje da se Preostu produlji mandat, što je poprilično naljutilo predsjednika koji se osjetio izigranim od strane Jadranke Kosor pa sada odbija potpisati Lovrićevo imenovanje.

No, to nije jedini razlog Josipovićeve ljutnje na Banske dvore. Prema pisanju Večernjeg lista, predsjednika je naljutilo i to što ga Vlada zaobilazi u donošenju nekih vrlo važnih dokumenata i zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Josipović ozbiljno zamjerio Vladi što ga nije konzultirala prilikom donošenja novog Zakona o sprečavanju sukoba interesa, koji je iznimno bitan za zatvaranje sada već famoznog Poglavlja 23 – Pravosuđe i temeljna ljudska prava.

Vezani članci:

arti-201102170722006 arti-201102160621006 arti-201101110274006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo