'Jaco, bolja si u engleskom nego u politici!'

26.3.2011.
18:52
VOYO logo

Izvikujući ''Jaco odlazi'', ''Bando lopovska'', ''Mafijo odlazi'' zadarskim ulicama u subotu ujutro prošla je kolona sa stotinjak prosvjednika naoružanih transparentima i zviždaljkama.

Prosvjed je tradicionalno počeo okupljanjem na Branimiru, a prvi incident dogodio se već na Narodnom trgu gdje se jedan građanin obrušio na prosvjednike uzvicima: ''Što oćete, Kalmeta vam je sve dao''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međusobno vrijeđanje spriječila je policija, a kolona se noseći transparente s popisom bivših zadarskih tvornica uputila pred zadarsku Nadbiskupiju gdje su izvjesili veliki natpis ''Sebi gradite dvorove, a nas bi u torove''.

Sljedeća postaja bila je zgrada Zadarske županije na kojoj su ostavili poruku ''Zrilić, Zrilić&Co u stečaju'' aludirajući na zadarskog župana Stipu Zrilića i dožupana Stanka Zrilića, a ispred suda su izvikivali ''Geni, geni podobni''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sjedišta HDZ-a ponovno su se vratili na trg gdje su se oko 14 sati mirno razišli, piše Slobodna Dalmacija.

Prosvjedi u Karlovcu Prosvjed u Karlovcu 'startao' je s tek pedesetak prosvjednika. Unatoč slabom odazivu, organizatori su odlučili ipak prošetati gradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U Karlovačkoj je županiji 12 tisuća nezaposlenih, a sad sjede na kavama ili su iskoristili lijepo vrijeme za oranje njiva'', bio je rječit organizator Silvio Šimć.

Malo kasnije, Šimić je pred zgradu lokalnog HDZ-a postavio bananu rekavši da voćka ima više značenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo banana država, od nas prave majmune, a i u HDZ-u sjede majmuni'', pojasnio je.

Zbog te je provokacije došlo do svađe prosvjednika i pripadnika HDZ-u susjednoga Kluba umirovljenika. Došlo je do naguravanja u samom klubu, a zatim su prosvjednici uzvikom ''HDZ, pederi!'' nastavili prosvjednu šetnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada želi zatvoriti pregovore zbog glasova na izborima

''Prosvjedovat ćemo dok ne dobijemo točan datum izbora, a koji mora biti prije turističke sezone. Vlada se drži zatvaranja pregovora sa Europskom unijom, osobito poglavlja 23, samo zato da dobije koji glas više na izborima i to joj je jedini cilj. I danas smo na ulici jer smatramo da gradska i županijska vlast treba podnijeti ostavku jer su samo poslušnici premijerke Jadranke Kosor. Stvarni 'rezultati' našega grada i županije vidljivi su po tome što smo i po zaposlenosti i po razvitku godinama posljednji u Hrvatskoj'', izjavio je Saša Horžić, jedan od prosvjednika na ulicama Virovitice.

Tridesetak prosvjednika je naglasilo da nisu politički motivirani i da im je cilj promjena trenutne situacije u kojoj je teško pronaći posao i planirati budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posvađali se prosvjednici u Splitu Pedesetak Splićana okupilo se na Prokurativama na antivladinom prosvjedu. Među njima su i radnice Uzora, tvrtke u vlasništvu Brune Orešara. Nose standardne transparente, a jedan od novijih je ''Rampa dolje puzajućem Jacizmu''.

Novinarima su se požalili kako je među organizatorima došlo do raskola. Lovre Rumora iz stranke zelenih tvrdi kako su prosvjednicima upućene prijeteće poruke te da je stoga odaziv mali. S druge pak strane prozvani Toni Eterović iz Građanske inicijative Splita kazuje kako nikakvih prijetnji nije bilo već da je on tražio da građani odluče do kojih će institucija ići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201011220227004-Više o temi Prosvjedi

Vezani članak:

arti-201103260044006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo