Jaca čestitkom preduhitrila Mesićev rođendan

Mesić se tijekom boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji pohvalio kako će rođendan provesti s prijateljima, a kako mu je premijerka čestitala još jučer.

24.12.2009.
15:27
VOYO logo

Predsjednik Stjepan Mesić koji danas slavi rođendan posjetio je Sisačko-moslavačku županiju gdje mu je županica Marina Lovrić-Merzel darovala kravatu sa simbolima grada Siska i suvenir - ukrasnu bocu s otiskom starog rimskog novca iskovana u rimskoj Sisciji.

Rekao je da će rođendan provesti s prijateljima te da mu je "premijerka Kosor jučer čestitala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki kandidati nisu pročitali Ustav i pojma nemaju što predsjednik radi

Još jedanput osvrnuo se na predsjedničke kandidate i rekao da među njih 12 ima sposobnih ljudi i žena koji su pročitali Ustav i znaju što radi predsjednik države.

"Nadam se da će se građani na predsjedničkim izborima vladati kao kolektivni intelektualac, da će znati prepoznate prave kandidate", kazao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na predsjedničke kandidate i njihove predizborne kampanje.

arti-200912240061006"Vidjeli ste, oni se sami predstavljaju, puno toga obećavaju, ali mnogi nisu pročitali Ustav i nisu razumjeli što predsjednik radi", rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da će "oni koji prvi put sudjeluju u predsjedničkoj kampanji vjerojatno za drugu kampanju pročitati Ustav".

Na novinarski upit "o situaciji u Glavnom stožeru Oružanih snaga Republike Hrvatske i smjeni načelnika tog stožera Josipa Lucića i je li o tome razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor", predsjednik je odgovorio kako nije riječ ni o kakvoj smjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vojsci postoji pravilo da oni koje se imenuje na odgovorna zapovjedna mjesta kad završe mandat, odlaze na neka druga mjesta. Tako je i u glavnom stožeru. Mi se dogovaramo na koji način da provedemo neka imenovanja, ali to ne znači da nekog smjenjujemo zato što nije odgovorio zadatku", naveo je.

O tome je li premijerka Kosor pokazala slabost glede odgovornosti ministra Božidara Kalmete predsjednik Mesić je ocijenio da je "u slučaju ministra Kalmete riječ o odnosu snaga u vladajućoj stranci", da su "u pitanju interesi" te da se "u vladajućoj stranci utvrđuje jesu li se stekli uvjeti da netko napusti svoju dužnost ili to prepuštaju osobi o kojoj je riječ".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito je da su i u vladi, i u HDZ-u zaključili da nije na njima da odluče što učiniti, nego to prepuštaju ministru Kalmeti", zaključio je.

Prethodni članci:

arti-200912230624006 arti-200912230612006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo