Ja sam obična budala, na kraju pojidem govno!

'Više mi je puna kapa svega.

26.9.2011.
19:05
VOYO logo

Gradonačelnik Splita Željko Kerum potpuno je izgubio živce u emisiji Radio Splita. Dvadesetminutno javljanje zaključio je nekom vrstom povlačenja sa predstojećih parlamentarnih izbora.

"Ma nema... Više mi je puna kapa svega. Najradije bih iša' na selo ili na otok negdje gdje me nitko ne vidi i ne kontaktira", kazao je Kerum, a na pitanje novinarke o parlamentarnim izborima kazao je "briga me i za izbore i za sve, to me više uopće ne interesira!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za jedan papir dobit suglasnost triba otelit' se!'

Problem koji ga je izbacio iz takta jest poticana stanogradnja. Kaže kako je zbog neriješenog vlasništva nad zemljištima na kojima je htio graditi stanove za tisuću eura po kvadratu, rješavanje POS-a povjerio tvrtki Kila. Ona je u vlasništvu Kerumovog nećaka Igora Sapunara. Građevinsku dozvolu još uvijek nemaju, a Kerum vjeruje kako je to do "zločestih ljudi" iz medija i banaka koji su utjerali strah u kosti referentima koji moraju dati suglasnost na gradnju.

"Ja sam i jutros ovdje doživio živčani slom! Ja sam vika', galamija, pa ne možeš ti nešto reć' da će biti gotovo četvrtog, a bude gotovo dvanaestog, gospođo moja! Pa ta birokracija ubija čovjeka!", kazao je Kerum dodajući kako "za jedan papir dobit suglasnost triba otelit' se!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na depozit, bogati!'

Što se bankara tiče, pogotovo se obrušio na neimenovanu "gospođu, sram je bilo, iz banke" koja "uživa u tko zna kakvom stanu, a ljudi nemaju stan". Najavio je da će objaviti i njeno ime.

Naime, banke ne žele kreditirati kupce ovih stanova, pa su kupci zbog učešća prisiljeni uzimati nenamjenske kredite. Da bi se uopće našli na listi za POS, moraju dati depozit veći od deset tisuća eura! Kako ni Kerum ne zna kada će se ti stanovi početi graditi, novinarka ga je pitala što da rade s tim ratama kredita koje će im možda već idućih mjeseci doći na naplatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako će Mate kupit stan i dat' učešće od deset 'iljada, nek' stavi na banku, na depozit, bogati! Ima kamatu na kredit, ima kamatu na štednju", kaže Kerum.

'Pa gdje je meni tu interes?'

Kada je novinarka upitala je li to ipak njegov privatan projekt, Kerum se ogolio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se dokazalo milijun puta - ja sam jedna obična budala. Prvo, što sam ušao uopće u politiku, drugo, što sam doživio tolike štete zbog tog svog srčanog istupa i nastupa, pa nešto obećam, a učilo me tako da sve što sam obeća' u životu sam i ispunio, pa na kraju pojidem govno", kaže Kerum.

"Vlasnik Kile je od moje sestre sin Igor. Ovdje ima preko 30.000 kvadrata građevne zemlje plus hale koje su se srušile... On može to prodat za 15 milijuna eura, gospođo moja, pa gdje je meni tu interes?", pita Kerum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109060880006 arti-201108130052006 arti-201109220358006 arti-201107060778006 arti-201108260855006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo