Izveo si totalitarni i fašistoidni napad na mene

26.4.2011.
21:02
VOYO logo

Nakon što je Denis Kuljiš u Jutarnjem listuprokomentirao emisiju Hrvatske televizije Puls Hrvatske u kojoj je urednik Branimir Bilić sa svojim gostima raspravljao o "haškoj pravdi i politici", na njegove prozivke odgovorio je sam Bilić. I to poslavši otvoreno pismo u kojem tvrdi kako je emisija odrađena po svim profesionalnim, novinarskim i etičkim kriterijima. Istovremeno Kuljiša proziva zbog "linča, mržnje, kleveta, uvreda, laži i denuncijacija".

"Taj totalitarni, fašistoidni i netolerantni, ničim argumentirani napad, duhovno hranjen pod skutima šinjela i oficirske čizme, stavlja me zbog mog profesionalnog rada i istine, na verbalni puškomet bez presedana u hrvatskoj javnosti", napisao je Bilić ističući kako su Kuljiša razljutili zaključci emisije po kojima je haška pravda nepravedna, agresor Srbija i JNA, a žrtva Hrvatska, svaki zločin treba kazniti, da svaka žrtva zaslužuje poštovanje te da vrh JNA treba kazneno goniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Denis Kuljiš, kao plaćenik i zagovornik političkih interesa Beograda i Banja Luke, na čijim se jaslama hrani, kao kulturno duhovni proizvod beogradske oficirske menze i Službe kojoj je do kraja ostao vjeran-ima pravo na svoje mišljenje sve dok se ono ne pretvori u novu oružanu agresiju protiv Hrvatske. Denis Kuljiš, kao sukreator novinarskog, ortačkog grupo carstva nastalog na pljački i kao pretvorbeni mešetar, ratni i poratni medijski profiter, kažnjen po zakonima Republike Hrvatske, kao protivnik svega kulturno- duhovnog, građanskog, demokratskog, hrvatskog i europskog u Hrvatskoj-ima pravo na svoju duhovnu i političku Blakaniju, ima pravo na filozofiju palanke i karaule, kao bunkera iz kojeg šiklja verbalni teror protiv mene osobno i Hrvatske u kojoj i sam živi-hraneći se doušničkim mrvicama po salonima zagrebačke Esplanade. Taj mu pothvat neće proći jer se hrvatski narod odlučio za demokratsku i europsku kulturu i uljudbu", piše Bilić.

Bilić proziva kolegu iz Jutarnjeg zbog etiketiranja hrvatskog naroda kao genocidnog, zločinačkog i primitivnog te zato što, kako navodi, smatra da je Hrvatska stvorena na zločinu. U svom pismu navodi kako je Kuljiš poklonik "lika i djela Miloševića, Kadijevića, Adžića, Vasiljevića, Arkana..." te navodi da je "od zvjezdanog statusa samozvane novinarske prostitutke, na usluzi onima koji bolje plate, lako prelazi put do širitelja mržnje i netolerancije prema drugima i različitima, koji misle svojom glavom, koji svoje vole a tuđe poštuju.". Stoga ga se, kaže, Bilić ne boji te ga žali vjeruje da u njemu i njegovim nalogodavcima humanost tek treba probuditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike