KAD ĆE NA KAVICU? / Petrov i Karamarko na Markovom trgu, obojica bježe od novinara

Image
Foto: Screenshot N1

U Saboru je završen sastanak zastupnika Domoljubne koalicije, a tema je bila izbor sudaca Ustavnog suda.

1.6.2016.
9:09
Screenshot N1
VOYO logo

"Tema sastanka bila je izbor sudaca Ustavnog suda", rekao je član Domoljubne koalicije Pero Ćorić. Time bi se u srijedu trebao 'baviti' i nadležni saborski Odbor za Ustav i Poslovnik.

"Razgovarali smo o kandidatima, stranačkim i nestranačkim, smatram da neće biti problema", rekao je Ćorić. Dodao je da će u sljedećih nekoliko sati znati točnu listu. Što se tiče kandidature Davorina Mlakara za suca Ustavnog suda, Ćorić je rekao da tu također nema nikavih problema. Na pitanje je li Karamarko spomenuo sastanak s Oreškovićem i Petrovom, rekao je da nije, a što se tiče raspleta cijele situacije, Ćorić je rekao da je on vječiti optimist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOSTOV ZASTUPNIK: /

'Ako Sabor odluči da Karamarko ostaje u Vladi, gotovo sigurno će se složiti nova većina'

Image
MOSTOV ZASTUPNIK: /

'Ako Sabor odluči da Karamarko ostaje u Vladi, gotovo sigurno će se složiti nova većina'

'Neka Petrov dovede neokomuniste na vlast ako želi'

"Karamarko nije nijednom riječju spomenuo probleme u radu Vlade. Mi znamo da će danas biti kavica, ali ne znamo ništa više. Ja ne vidim nikakvog razloga za ovo što Petrov radi. Ako želi na vlast dovesti neokomuniste - nek' ih dovede", rekao je Ćorić za N1.

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Nema službenih izjava

"Bavili smo se točkama dnevnog reda koje nam dolaze, kratko je u prolazu rekao novinarima Ladislav Ilčić (Hrast).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio otkriti je li se na sastanku razgovaralo o kandidatima za suce Ustavnog suda. "Pitajte predsjednika", uzvratio je novinarima.

Tomislav Karamarko još je uvijek u Saboru, a prema riječima glasnogovornika HDZ-a, neće biti izjava za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov nije bio raspoložen za medije

Inače, nekoliko minuta prije nego što je Tomislav Karamarko stigao na sastanak Domoljubne koalicije, Božo Petrov ušao je u Vladu te odbio dati izjavu za medije novinarki N1 televizije.

Premijer Tihomir Orešković je najavio da će danas s Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom popiti kavicu i pokušati smanjiti tenzije."Malo ćemo sjesti i razgovarati. Mi imamo zajedničke ciljeve", poručio je Orešković. Vrlo brzo stigla je i poruka Bože Petrova da stabilnost Vlade treba održati, ali da ostaju pri svojoj odluci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve je moguće'

Da je počeo sastanak Domoljubne koalicije u Saboru za N1 potvrdila je i Gordana Rusak. Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević neposredno prije ulaska na sastanak u Vladi bio je suzdržan na pitanje o čemu će tamo biti riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radimo, Vlada radi na realizaciji strateških projekata", rekao je ministar. Dodao je da Karamarko nije član tog povjerenstva pa neće ni doći. Na pitanje hoće li najavljena kava premijera s potpredsjednicima smanjiti tenzije, Kuščević odgovara kratko: "Sve je moguće".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo