gnjusan zločin / Iznervirani susjed bacio psa u bunar: 'Nakon svega je zakucao bunar daskama i pokrio ga kamenjem'

Image
Foto: Thinkstock.com

Ovaj je slučaj, podsjetimo, prije nekoliko dana šokirao ne samo karlovačku nego i hrvatsku javnost, a konačno će zlostavljanje životinja dobiti i svoj sudski epilog

7.9.2018.
9:39
Thinkstock.com
VOYO logo

Policija je podignula kaznenu prijavu protiv 53-godišnjaka osumnjičenog da je psa Lolija u karlovačkom naselju Popović Brdo bacio u 12 metara dubok bunar i zatvorio ga. Nesretna je životinja preživjela pad, pa su po dojavi građana koji su čuli lavež i cviljenje zvali Centar 112, a oni i Stanicu Hrvatske gorske službe spašavanja čiji su spasitelji izvukli psa iz bunara, piše KAportal. 

Ovaj je slučaj, podsjetimo, prije nekoliko dana šokirao ne samo karlovačku nego i hrvatsku javnost, a konačno će zlostavljanje životinja dobiti i svoj sudski epilog, dok se možemo samo nadati da će krivac biti i kažnjen po zakonu, jer je ovakvih slučajeva nažalost sve više, a zlostavljači prolaze nekažnjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je saznao Večernji list, pas je liječen tri dana u Veterinarskoj ambulanti, a srećom nije bio teže ozlijeđen. Bio je čipiran pa je brzo pronađen i vlasnik, a ubrzo i osoba koja ga je pokušala ubiti.

"Istraga je završena, a utvrđeno je da se radi o počinjenju kaznenog djela po članku 205., zlostavljanje, mučenje i ubojstvo životinje, pa je podnesena i kaznena prijava protiv 53-godišnjeg počintelja, naveli su Večernjem iz PU karlovačke. Neslužbeno se doznaje da  53-godišnjak nije vlasnik psa koji se zove Loli, već da je Lolijeva vlasnica susjeda optuženog muškarca. On je, isprovociran lavežom, susjedina psa odnio i bacio u bunar u blizini mjesta i nakon toga bunar zatvorio daskama na koje je stavio i kamenje. Po čl. 205 Kaznenog zakona krivac može dobiti i do godine dana zatvora", piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo