Nećete vjerovati za što će naša Vlada potrošiti 400.000 kuna

Popisu od čak 184 državnih agencija, zavoda i ustanova ovih dana pridodana je i Agencija za ugljikovodike, na čije je čelo Vlada privremeno imenovala Barbaru Dorić (31).

15.2.2014.
16:20
VOYO logo

Riječ je o bivšoj zaposlenici ''Dalmacijacementa'' i konzultantske tvrtke ''A.T. Kearney'', a do imenovanja na sadašnju funkciju radila je u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija.

Zadaća Agencije za ugljikovodike bit će izdavanje dozvola za istraživanje nalazišta plina, nafte i drugih izvora energije, kao i dozvola za iskorištavanje tih izvora. Iako agencija još nije počela s radom, u tijeku je njezino registriranje, javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaposlit će 20 ljudi

''Agencija će formalno početi s radom tijekom sljedećeg tjedna. U njoj je, prema opsegu poslova, predviđeno 20 zaposlenih i neka od tih mjesta zasigurno će biti popunjena preraspodjelom unutar državne administracije. Ipak, zbog specifičnih znanja i iskustava koja zahtijevaju pojedina područja u istraživanju i eksploataciji ugljikovodika, za neka radna mjesta bit će raspisani natječaji i primljeni novi zaposlenici'', rekao je Tomislav Cerovec, glasnogovornik Ministarstva gospodarstva.

Novac iz državnog proračuna

Budući da je pripadajući Zakon o ugljikovodicima predvidio da se Agencija financira iz vlastitih prihoda, odnosno da nije na državnom proračunu, izvori njezinih prihoda bit će naknade za administrativne troškove koje će plaćati investitori u izvore nafte i plina. No, ipak je za njeno osnivanje iz državnog proračuna predviđeno izdvajanje od 400.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo