IZNENADA UMRO VODITELJ ZAGREBAČKIH CESTA ANTE TODORIĆ: / Sjednica zagrebačke Gradske skupštine započela minutom šutnje

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Danas je sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela minutom šutnje u čast iznenadad preminulog Ante Todorića, voditelja Zagrebačkih cesta

24.1.2019.
11:30
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Devetnaesta sjednica zagrebačke Gradske skupštine, prva u ovoj godini, na kojoj je 16 točaka dnevnog reda, počela je u četvrtak ujutro, minutom šutnje za iznenada preminulog Antu Todorića, voditelja Zagrebačkih cesta, podružnice Zagrebačkog holdinga.

Ante Todorić preminuo je iznenada noćas u 62. godini u Zagrebu. Zagrebačke ceste preuzeo je u kolovozu 2015. godine naslijedivši Alena Gospočića kod kojega je bio pomoćnik za tehničke poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici je umjesto HSLS-ov zastupnika Darinka Kosora koji je mandat iz osobnih razloga stavio u mirovanje, za gradskog zastupnika prisegnuo Vladimir Andrić. Također, umjesto gradskog zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Davorina Karačića u skupštinske klupe ponovno je sjela Ana Lederer, koja je iz Gradske skupštine bila otišla na dužnost pročelnice Gradskog ureda za kulturu. Te je dužnosti razriješena 8. siječnja zbog poništenja natječaja kojim je 1. lipnja 2018. imenovana na tu funkciju.

Aktualni sat sjednice

Sjednica je nastavljena aktualnim satom na kojem gradski zastupnici postavljali pitanja gradonačelniku Milanu Bandiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na usvojenom dnevnom redu je 16 točaka, među kojima i prijedlog odluke zagrebačkog gradonačelnika o visini paušalnog poreza po krevetu na području Grada Zagreba.

Visina paušalnog poreza na dohodak

Odlukom se utvrđuje visina paušalnog poreza na dohodak po iznajmljenom krevetu u sobama, apartmanima, stanovima i kućama za odmor koje se nalaze na području Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visina paušalnog poreza određuje se prema razredu turističkog naselja Zagreba i godišnje bi po krevetu, ako gradski zastupnici prihvate prijedlog gradonačelnika Bandića, za razred A iznosila 300 kuna, za razred B 255 kuna, za razred C 210 kuna i za razred D 150 kuna.

U vezi te točke su zamjenica gradonačelnika Olivera Majić i pročelnice gradskih ureda za gospodarstvo, te financije i stručne službe gradonačelnika najavile u Gradskoj skupštini konferenciju za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo