IZMIJENJENI KRITERIJI ZA DOBIVANJE POTPORE OD 4000 KUNA: / Donosimo tko ima pravo na nju u lipnju i pod kojim uvjetima

Image

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je popis djelatnosti u kojima poslodavci imaju pravo na dobivanje potpore za očuvanje radnih mjesta u lipnju te kriterije koje moraju pritom ispuniti

30.5.2020.
15:55
VOYO logo

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je nove kriterije za dobivanje vladinih potpora za očuvanje radnih mjesta u lipnju. Zahtjevi će se zaprimati od 8. do 30. lipnja, a visina potpore ostaje 4000 kuna po radniku s punim radnim vremenom ili srazmjerno odrađenom broju sati u nepunom radnom vremenu.

Image
OBJAVLJEN POPIS KOMPANIJA KOJE KORISTE VLADINE MJERE: /

Gotovo 84 tisuće poslodavaca primilo je 1,55 milijardi kuna

Image
OBJAVLJEN POPIS KOMPANIJA KOJE KORISTE VLADINE MJERE: /

Gotovo 84 tisuće poslodavaca primilo je 1,55 milijardi kuna

Na potpore imaju pravo poslodavci iz ovih sektora: poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo – samo biljna i stočarska proizvodnja, lovstvo i uslužne djelatnosti povezane s njima i ribarstvo; prijevoz i skladištenje – prvenstveno prijevoz putnika (željeznicom, kopnom, zrakom i vodom); djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića; administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti – samo djelatnosti iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) i putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske usluge te djelatnosti povezane s njima; umjetnost, zabava i rekreacija samo kreativne, umjetničke i zabavne djelatnosti, zabavne i rekreacijske djelatnosti i proizvodnja i prikazivanje filmova i video filmova, djelatnosti snimanja zvučnih zapisa i izdavanja glazbenih zapisa te distribucija istih; ostale uslužne djelatnosti – samo popravak računala i predmeta za osobnu uporabu i kućanstvo i ostale osobne uslužne djelatnosti; organizatori kulturnih, poslovnih i sportskih događanja, organizatori sajmova i vjenčanja, te prateće djelatnosti poput tvrtki za najam opreme, audio i video snimanje, prodaju ulaznica, najam dvorana te ostale tvrtke koje većinu svojih prihoda ostvaruju od događanja i javnih okupljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema novim kriterijima HZZ-a prihvatljivi su poslodavci trgovačka društva, obrti, OPG i fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost. Objavljeni su i kriteriji koje oni moraju zadovoljiti kako bi dobili potpore; za tvrtke koje posluju manje od godinu dana pad prometa za najmanje 50 posto u svibnju u odnosu na veljaču temeljem predanih PDV obrazaca za oba mjeseca Poreznoj Upravi; obveza vraćanja potpore za poslodavce koji su zatražili potpore za 50 i više radnika ako od trenutka dobivanja potpore pa do 31. prosinca 2021. godine isplate dividendu ili udjel u dobiti ili druge istovjetne primitke koji se smatraju raspodjelom dobiti bilo kojega poreznog razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo