informativni letci / 'Izlijmo vodu da nas ne bodu!': slavonska općina krenula u borbu protiv komaraca

Image
Foto: Thinkstock

Širenjem informacija želi se podići svijest građana o mogućnostima njihovog aktivnog participiranja u mjerama kontrole komaraca

25.4.2018.
15:50
Thinkstock
VOYO logo

Lokalna komunalna tvrtka slavonske općine Čepin pozvala je stanovnike da se aktivno uključe u borbu protiv azijskog tigrastog komaraca i to pod geslom "Izlijmo vodu da nas ne bodu!". Stanovnike Čepinča se upozorava kako bez stajaće vode nema ni tigrastog komaraca koji je, kako navode u informativnom letku, aktivan 24 sata te je vrlo prilagodljiv na nova staništa.

Mještanima se na letku poručuje da od travnja do studenog barem jednom na tjedan trebaju prazniti posude s vodom ili mijenjati vodu u vazama s cvijećem, posudama, kantama ili bačvama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posude kao i vaze na groblju koje se povremeno koriste, poručuju, potrebno je odložiti s otvorom prema dolje kako bi se izbjeglo nakupljanje kišnice. Navodi se da je iz okoliša potrebno ukloniti nepotrebne predmete poput limenki, bačvi, kada, automobilskih guma i drugog krupnog otpada u kojima se također može zadržavati voda.

Među problematičnim mjestima u vrtu koja mogu postati leglom komaraca ističu se neispravne slavine i slivnici, začepljeni krovni odvodi, životinjska pojila, zaštitne folije, ali i nepokriveni čamci, rabljene gume te slabo zatvorene septičke jame. Širenjem informacija, stoji u letku, podići će se svijest građana o mogućnostima njihovog aktivnog participiranja u mjerama kontrole komaraca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo