'NESPRETNO IZREČENA' / Izjava o strancima ga koštala funkcije. Šef Ceha ugostitelja dao ostavku: 'Svjestan sam da je to neoprostivo'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Letica se našao na meti kritika nakon svoje izjave o strancima u Hrvatskoj kada je poručio da 'svima nama nije ugodno vidjeti strance na ulici, to je činjenica'

4.12.2023.
11:36
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Franz Letica podnio je ostavku na mjestu predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, potvrdili su to iz Ceha.

Letica se našao na meti kritika nakon svoje izjave o strancima u Hrvatskoj na 35. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svima nama nije ugodno vidjeti strance na ulici, to je činjenica. Teško je o tome govoriti u javnosti, ali hajdemo se suočiti s tim činjenicama, da nije ugodno vidjeti ni ljude koju su zamotani, drugih kultura", poručio je nedavno što ga je u konačnici koštalo funkcije.

O svemu se oglasio i sam Letica koji kaže da njegova izjava nije odražavala njegove stavove niti stavove Ceha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROBLEMI U UGOSTITELJSTVU /

Oglasa za posao sve više, a radnika nikad nije bilo manje: Hrvatska će morati uvesti 400.000 stranih radnika

Image
PROBLEMI U UGOSTITELJSTVU /

Oglasa za posao sve više, a radnika nikad nije bilo manje: Hrvatska će morati uvesti 400.000 stranih radnika

"Svjestan sam da je takva nespretno izrečena izjava neoprostiva, posebice u svjetlu važnosti poštovanja svih ljudi, bez obzira na porijeklo, kulturu ili uvjerenja. Ovakvi incidenti ne smiju biti umanjena ili zanemarena stvar. Oni imaju potencijal nanijeti štetu ne samo meni osobno, već i ugledu našeg Ceha i Hrvatske obrtničke komore. Stoga, ali s potpunim osjećajem odgovornosti prema svima vama i prema vrijednostima koje zastupam, donosim odluku o ostavci na mjesto predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a", poručio je Letica, prenosi Večernji list.

Iz Ceha su mu zahvalili na "predanom angažmanu" u zastupanju interesa ugostitelja i turističkih djelatnika. Istaknuli su kako normalno funkcioniranje hrvatskog obrtništva ovisi o inozemnoj radnoj snazi te da su u Hrvatskoj dobrodošli svi koji mogu pridonijeti razvoju gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su poručili da se Hrvatska obrtnička komora protivi svakoj diskriminaciji na temelju roda, spola, etničkog porijekla te religijskog opredjeljenja, prenosi Index.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Živimo u zemlji gdje ljudima smeta poštar Filipinac, ali sjetite se vašeg strica Mate koji je odselio u Njemačku...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo