Iživljavao se na psu nasred Savskog mosta

Pas je nepomično ležao na pločniku, a nasilni muškarac udarao ga je nogama. Slika je to koju je u subotu na Savskom mostu u Zagrebu snimio nepoznati autor i objavio na YouTubeu.

17.4.2012.
17:12
VOYO logo

Snimka zlostavljanja psa na okretištu tramvaja kod Savskog mosta kojega je zabilježio putnik u zagrebačkom javnom prijevoz te postavio na YouTube izazvala je zgražanje zaštitnika životinja.

Pas je nepomično ležao na pločniku, a nasilni muškarac udarao ga je nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže se svjedoci

Luka Oman, predsjednik udruge 'Prijatelji životinja' vidio je snimku zlostavljanja te pozvao nadležne institucije da reagiraju na ovaj događaj.

"Pozivamo sve svjedoke, te posebice autora videa da se jave policiji kako bi se došlo što prije do otkrivanja počinitelja", kazao je. Zlostavljaču u ovom slučaju prijeti kazna za mučenje životinje do 6 mjeseci zatvora, a i 15 tisuća kuna novčane kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oman ističe kako Udruga često zaprima podatke o takvim i sličnim tragičnim događajima, ali sada su dostupniji fotoaparati i videokamere pa se zlostavljanje zabilježi čime je i lakše policiji u pronalasku počinitelja.

"Savjest građana pomoći će u zaustavljanju ovih nemilih događanja, a prijava policiji poticaj da ovakvi ružni primjeri zlostavljanja životinja ne prođu bez sankcija", poručuje Luka Oman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo