Stize oluja! Proglasena crvena uzbuna zbog jakih udara vjetra

Nakon sto je u utorak dijelove Dalmacije zahvatilo olujno nevrijeme, ponegdje praceno tucom, a u visim predjelima i snijegom, vrijeme se ni sljedecih dana u Hrvatskoj nece smiriti.

14.5.2014.
18:17
VOYO logo

Dapace, meteorolozi Drzavnog hidrometeoroloskog zavoda najavljuju da ce se u noci sa srijede na cetvrtak jace naoblacenje prosiriti s istocne na cijelu Hrvatsku. Pritom se povremeno ocekuje kisa, glavnina poslijepodne i u noci na petak, a obilnija u Slavoniji, Lici i ponegdje u sjeverozapadnim krajevima, pise Jutarnji.hr.

Bit ce vrlo vjetrovito i svjeze. Puhat ce vecinom umjeren i jak, na udare pogotovo u sjevernim krajevima i gorju, olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na sjevernome Jadranu vecinom umjeren i jak sjeverac i bura, podno Velebita mjestimice s olujnim udarima, a u Dalmaciji jak i olujan sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika Meteoalarm je izdao upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku. Za sjeverozapadni i istocni dio drzave objavljen je crveni, najvisi stupanj uzbune. Na sirem zagrebackom podrucju vjetar bi mogao puhati brzinom do 75 kilometara na sat, dok se za Slavoniju i Baranju upozorenje, uz vjetar, odnosi i na obilniju kisu koje bi moglo pasti i do 40 litara po cetvornom metru.

Prema Meteoalarmu, crveno upozorenje znaci da je vrijeme izuzetno opasno. 'Iznimno intenzivan meteoroloski dogadaj je prognoziran. Velika steta i nezgode su moguce na velikom podrucju i to u vecini slucajeva s opasnoscu po zivot. Cesto se informirajte o ocekivanim meteoroloskim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vasih drzavnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere', navodi Meteoalarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Liku, Gorski kotar, Istru, i ostatak priobalja objavljena je zuta uzbuna. Bura bi na sjevernom Jadranu mogla puhati brzinom do 100 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo