IZBJEGNITE GUŽVE U PROMETU ZA PRODUŽENI VIKEND: / Držite se ovih savjeta ako ne želite izgubiti živce

Image

Produženi vikend povodom blagdana Tijelova u četvrtak građani će zasigurno iskoristiti i otputovati na kraći odmor.

24.5.2016.
20:28
VOYO logo

Pojačani promet očekuje se već u srijedu, 25. svibnja, tijekom prijepodneva u gradovima i na glavnim cestovnim pravcima, osobito na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. U poslijepodnevnim satima promet će jačati na ostalim autocestama: A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan kao i na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga, te na graničnim prijelazima osobito iz smjera Slovenije (Macelj, Bregana, Goričan, Rupa, Pasjak, Kaštel i Plovanija). Tijekom vikenda gust promet bit će i na Istarskom ipsilonu (od Buja do granice i od Pule do Vodnjana), na Jadranskoj magistrali (DC8) i Ličkoj magistrali (DC8).

Osobito velike gužve očekuju se u nedjelju

Posljednjeg dana produženog vikenda, pojačan promet bit će cijelog dana, upozorava HAK, a osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima u nedjelju, 29. svibnja, na svim glavnim cestovnim pravcima. U popodnevnim satima gužve i čekanja očekujemo u smjeru Zagreba na naplatnim postajama Zagreb-istok (A3) i Lučko (A1), kao i na naplatama Sveta Helena (A4), Zaprešić i Trakošćan (A2). Moguća duža čekanja bit će na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Županja, Slavonski Brod, Maljevac i Ličko Petrovo Selo) te Srbijom (Bajakovo i Tovarnik) na ulasku u zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog povećanog broja vozila na cestama, na dijelovima gdje su u tijeku radovi moguće su gužve i zastoji. Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Šmrika i Križišće u smjeru Rijeke, a između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno kroz zonu gradilišta. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između naplate Zaprešić i odmorišta Jakovlje, vozi se dvosmjerno, jednom stranom.

KAOS NA DALMATINI Ljutiti putnici čekali satima: ‘HAC laže, nije bilo nikakvih radova!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HAK-a kažu da će većina radova na autocestama biti završena do sutra

O tome kako izbjeći gužve na cestama i u trajektnim lukama RTL je razgovarao s izvjestiteljem HAK-a Andrejom Prosolijem.

"Preporuka je neka se ne putuje sutra poslijepodne. Naravno, mnogima je sutra zadnji radni dan u tjednu, a uz najavljene dobre vremenske uvjete, mnogi će krenuti na put. Oni koji ne misle zapesti u gužvi neka ne putuju u poslijepodnevnim i večernjim satima sutra. Ali, svakako da očekujemo gužve, pojačan promet, osobito na autocestama. U početku, naravno, na gradskim prometnicama, a kasnije na autocestama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo dobre informacije. Većina radova na autocestama bit će završena do sutra. Tako da ne očekujemo istu situaciju kao za Uskrs. Molimo vozače da voze strpljivo. A za one koji se vraćaju u nedjelju - najveće gužve očekujemo prema unutrašnjostiu poslijepodnevnim satima. Preporuka je da se vozi autocestama", rekao je Prosoli.

GUŽVE ZA KRAJ DUGOG VIKENDA: Kilometarska kolona na ulazu u Sveti Rok zbog radova, a radnika nema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko savjeta prije polaska na put

Nađete li se u koloni ili prometnom čepu, vozite bez nervoze, strpljivo, upozoravaju iz HAK-a. Važno je da uz sebe imamo dovoljno vode, čaja, negaziranih sokova i hrane. Prije putovanja valja prekontrolirati tlak u pneumaticima, stanje akumulatora, razinu ulja i drugih tekućina i nemojte zaboraviti da pojas spašava život, kako vaš tako i vaših suvozača, a osobito djece.

U slučaju da ipak imate problema sa svojim vozilom, HAK-ovi mehaničari i vozači vučnih službi dežuraju danonoćno, a pozivom na 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila. Kontakt centar, u čijem se sklopu nalazi i Informativni centar Hrvatskog autokluba stoji na usluzi svim vozačima u dane blagdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike