Izbacuju li HDZ-ovci Jadranku Kosor iz stranke?

25.9.2012.
12:39
VOYO logo

"Poruke o tome da moram začepiti koje su objavili mediji, a nitko iz stranke nije demantirao da mi to nije poručio, daju meni za pravo da se radi medijska priprema. Osobno mislim da je to jako, jako loše za HDZ", istaknula je Jadranka Kosor u utorak komentirajući najnoviju aferu 'broš'.

'Je li bilo takvih istupa dok je ona bila predsjednica stranke?'

Naime, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić neizravno je potvrdio da Kosor prijeti izbacivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nezamjenjivih. Oni koji žele raditi korektno i odgovorno svoj posao i koji žele boljitak stranke i Hrvatske, ostat će u stranci raditi sukladno stranačkim pravilima. Oni koji to ne žele, to nije njihova odluka", rekao je Brkić dodavši da misli da Kosor ne radi za dobrobit HDZ-a.

"Sad u ovom trenutku ne vode se nikakvi stegovni postupci, niti bilo kakve priče ili prijetnje da bi se bilo koga izbacilo iz stranke. Vratimo malo film unatrag, pa pogledajte dok je ona bila predsjednica stranke je li bilo takvih istupa i što se događalo s onima koji su se na takav i na puno benigniji način odnosili i kritizirali određene poteze vrha stranke, što se događalo s takvim ljudima", kazao je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko se ne bavi Kosoricom

I predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko reagirao je na navode da Jadranki Kosor prijeti izbacivanje iz stranke, te ih demantirao.

"Ja ne izbacujem nikoga iz stranke. Takvo pitanje je preuranjeno. Ako će gospođa Kosor ili bilo koji drugi član HDZ-a raditi protiv interesa stranke, davati izjave koje su protivne politici HDZ-a i nekim temeljnim stavovima, naravno da će statut morati odraditi svoj dio posla", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se u ovom momentu ne opterećujemo, neću to nazvati ni slučajem gospođe Kosor. Mi se bavimo nekim drugim stvarima", istaknuo je predsjednik HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo