SRUŠIO ZID, UGRADIO I JACUZZI... / Iza bespravne dogradnje na vili uz more stoji splitski oftamolog koji se sukobio s kolegom zbog kćerina ispita

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Riječ je o vili iz 1939. godine na Preradovićevu šetalištu. Stanari zgrade već su nekoliko mjeseci upozoravali na građevinske radove, ali i račune za pričuvu koji su porasli više od deset puta.

18.12.2023.
11:23
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

Iza bespravnih građevinskih radova u vili na Bačvicama na koje su dugo upozoravali stanari stoji splitski liječnik. Oftamolog Damir Džaja već je bio u medijima prije 15 godina kada je njegova kći pala ispit iz anatomije na Medicinskom fakultetu pa se sukobio s kolegom i nekadašnjim vijećnikom Ivicom Grkovićem. Sada se doznalo da je bez građevinske dozvole nadogradio stan na jugozapadnom dijelu drugog kata luksuzne vile uz more.

Riječ je o vili iz 1939. godine na Preradovićevu šetalištu. Stanari zgrade već su nekoliko mjeseci upozoravali na građevinske radove, ali i račune za pričuvu koji su porasli više od deset puta. Jedna od stanarki slala je i dopise Državnom inspektoratu, Ministarstvu i Županiji, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREPREKA U PROCESU OBNOVE /

Gradnja bez dokumenata: Ministarstvo namjerava omogućiti legalizaciju cesta, vodovoda, kanalizacije...

Image
PREPREKA U PROCESU OBNOVE /

Gradnja bez dokumenata: Ministarstvo namjerava omogućiti legalizaciju cesta, vodovoda, kanalizacije...

Ugradio i jacuzzi

"Na zapadnom i južnom dijelu terase, bespravno i bez suglasnosti ostalih suvlasnika, dograđena je i pregrađena nadstrešnica od 13,5 kvadrata, pripojena stanu i prenamijenjena u dnevni boravak s kaminom na drugom katu. Na južnoj strani nekretnine bez građevinske dozvole srušen je fasadni zid te proširen otvor prozora koji se pretvara u klizna staklena vrata", stajalo je u dopisima.

Stanari su također istaknuli da je zapadni dio terase postao nedostupan kada je ugrađen jacuzzi, a kuća je postala opterećena s 500 litara vode. Stanari su zahtijevali vraćanje krovišta od 16,2 kvadrata i uspostavu srušenog fasadnog zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogradnja će se morati ukloniti

Nedavno je Preradovićevo šetalište posjetila građevinska inspekcija koja je uistinu utvrdila da su radovi nadogradnje stana na jugozapadnom dijelu drugog kata rađeni bez građevinske dozvole. Dogradnja će se morati ukloniti, a upravni inspekcijski postupak je u tijeku.

Splitski oftamolog u zdragi ima dva stana: jedan stan u vili na drugom katu te jedan stan na prvom katu. Stanove je Džaja kupio u posljednje dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Na Čiovu se ruše ilegalno izgrađene vile: 'Napokon se netko sjetio!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo