IZ SC-A NETRAGOM NESTALE NAMIRNICE ZA KOLAČE: / Šteta se procjenjuje više stotina tisuća kuna, no to nije sav paradoks

Image

Nakon što je inspekcija pokazala da u zagrebačkom SC-u postoji velika razlika između kupljenih namirnica i posluženih kolača, voditelju skladišta raskinut je ugovor.

19.1.2018.
19:58
VOYO logo

U poslovnoj jedinici Prehrana zagrebačkog Studentskog centra proveden je kontrolni nadzor u proizvodnji kolača koji je pokazao da je puno više namirnica naručeno (i plaćeno) nego što je proizvedeno kolača. Pritom je SC, koji je već drugi put u 15 godina u sanacijskom postupku zbog gubitaka, oštećen za više stotina tisuća kuna. Šefu skladišta poslovne jedinice Prehrane raskinut je ugovor, a trenutno se utvrđuje tko je sve od djelatnika odgovoran.

Kupovane, ali nikad došle do skladišta

Namirnice su 'na papiru' zaduživane, no vjerojatno nikada nisu ni došle do skladišta. 'Izvjesno je da su namirnice transportirane na lokaciju izvan SC-a u Zagrebu', stoji u Cjelovitom izvješću o postupku sanacijskih aktivnosti u Studentskom centru, kojeg je objavio Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OTKRIVENO ŠTO STUDENTI USTVARI JEDU U MENZAMA: /

'Prva tura kad dođe u Hrvatsku, već su stara 15 dana'

Image
OTKRIVENO ŠTO STUDENTI USTVARI JEDU U MENZAMA: /

'Prva tura kad dođe u Hrvatsku, već su stara 15 dana'

Sanacijsko vijeće ne brinu samo nestale namirnice za kolače. Godišnji popis zaliha rješavao se telefonski, a komisije za inventure nisu ni odlazile provjeriti stvarno stanje na skadištu. Što god je ušlo u skladišta, automatski se rashodovalo.

Ukinuli bilo kakav nadzor

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR: Zaposlenici Studentskog centra prekidaju štrajk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tako izdane namirnice mogu završiti u kuhinji restorana kao sirovina za studentski obrok, ali mogu završiti i bilo gdje drugdje. Dobro je, primjerice, pogledati podatke o potrošnji maslinova ulja ili mesa pa usporediti po restoranima', ilustrira se u Cjelovitom izvješću.

Već zadnjih pet godina SC je u procesu sanacije jer su se nagomilali dugovi prema dobavljačima, a država je već u SC upumpala 150 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo