Život im nije bio slađi / Iz Perua ravno u Baranju: 'U Švicarskoj si tako nešto lijepo ne bi mogli priuštiti ni za tri života'

Pokreću vlastiti turistički biznis, a uz smještaj nude proizvode sa susjednih OPG-ova

2.3.2020.
7:19
VOYO logo

Ovog puta nije vijest da se iz Baranje netko odselio u Švicarsku već upravo suprotno. Peruanka i sin hrvatskog gasterbajtera s djecom iz Švicarske su se doselili u Kneževe Vinograde.

Pokreću vlastiti turistički biznis, a uz smještaj nude proizvode sa susjednih OPG-ova. Nasmijani su, sretni i govore "konačno radimo za sebe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Perua pa zatim Švicarske ravno u Baranju. 

Vasilije, rođen u Zurichu i Gabrijela zaljubili su se u Švicarskoj, otišli na ljetni odmor put Jadrana a na povratku skrenuli u Baranju odakle su podrijetlom Vasilijevi roditelji. Htjeli su samo pogledati kuću koju je naslijedio, no tada je Gabrijeli sinula ideja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da sam se zaljubila u tu regiju jer sam vidjela potencijal. Rođena sam ja u Peruu. Moji roditelji su isto kupili neki plac", rekla je Gabriela Losano Vranić iz Kneževih Vinograda.

Dali su otkaze u farmaceutskoj tvrtki

Krenuli su tako od nule i oni. 25 godina zapuštenu kuću s dvorištem, obnovili na autohtoni, izvorni način. No nije bilo lako. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na početku smo živjeli kao neki Robinson Crusoe. Nismo imali ni vode. Kamoli tople vode. Nismo imali struje tamo u nekom dijelu kuće. Skroz ono, šou. Bili smo u bašti, kupali se sa kišnicom. Za djecu je to bilo super", rekla je Gabriela.

Dali su otkaze u farmaceutskoj tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli dan sam samo gledala u ekran. Sanjala sam to, jednog dana sam željela raditi nešto za svoje ruke", rekla je Gabriela.

Dvoje djece upisali su u hrvatske škole, od kuće napravili apartmane i počinju se baviti turizmom. A tu nude domaće vino, rakiju, med i kulen od svojih susjeda pa tako i doprinose zajednici. Izrađuju vlastite razglednice i ne žale za velegradskom vrevom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi kada popijemo kavu ujutro iza naše kuće... potpuni mir", rekla je Gabriela.

Iz dvorišta gledaju divlje životinje, uzgajaju povrće i uživaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Švicarskoj tako što veliko lijepo ne bi mogli priuštiti ako bi radili tri života", rekao je Vasilije Vranić.

I život im nikad kažu nije bio slađi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer latinoamerikanci su naviknuli i na ljuću hranu. Pa je njihova vrela narav i topli baranjski pozdrav čini se idealan spoj. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo