IZ LONDONA SE JAVIO TODORIĆ: / 'Ramljak zalaže najjače Agrokorove brandove kod tvrtke iz Hong Konga, to je epska pljačka'

Image

Presuda 'šestorki' u Haagu i samoubojstvo Slobodana Praljka protekla dva dana odvukli su pažnju s glavne domaće teme - Agrokora.

1.12.2017.
20:17
VOYO logo

Danas se na svome blogu ponovno oglasio Ivica Todorić objavom pod naslovom "Kome su dani u zalog najjači hrvatski brandovi?" Todorićevu objavu prenosimo od početka do kraja.

"Roll up ugovor je unaprijed isplanirana otimačina"

"Procesima u Agrokoru kojima smo svjedoci upravljaju ljudi (interesne skupine i fondovi) sa znanjem kako za sebe osigurati veliki novac! To je u isto vrijeme opasnost za dioničare, vjerovnike, zaposlenike i Republiku Hrvatsku jer je riječ o nametnutim modelima u kojima postoji samo jedna logika - nije bitno ako se uništi cjelokupna vrijednost Agrokora ako se zadovolji osnovni cilj da se brzo dođe do velikog novca. Najbolji pokazatelj je roll up kredit aranžiran u lipnju, a još uvijek se daju nova osiguranja i to najvrednije Agrokorove imovine u korist Madison Pacific trusta iz Hong Konga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO SE SKRIVA U HONG KONGU? Todorić opet proziva premijera Plenkovića: /

'Neka ugovor pokaže hrvatskoj javnosti!'

Image
ŠTO SE SKRIVA U HONG KONGU? Todorić opet proziva premijera Plenkovića: /

'Neka ugovor pokaže hrvatskoj javnosti!'

Roll up ugovor je unaprijed isplanirana otimačina ogromnih količina novaca, pritom su zarade pojedinaca potpuno neshvatljive, a Ramljak i Vlada i dalje odbijaju pokazati ugovor s trustom iz Hong Konga za kojeg nitko ne zna tko stoji iza cijele operacije. Ili, nameće se pitanje, možda ipak zna? Gospodo iz Vlade i Agrokora pokažite ugovor i objasnite hrvatskoj javnosti kome ste kao osiguranje roll up-a dali najvredniju hrvatsku gospodarsku imovinu. Tko, ako ne uspijete realizirati vaše planove postaje stvarni vlasnik i čije interese će štititi?

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

"Epska pljačka koju institucije gledaju iz prvog reda"

Svima je jasno da je roll up protuzakonit, da su teško povrijeđena prava drugih vjerovnika i da je povlašteno kreditiranje bilo samo za odabrane. Sada, kao što sam upozoravao još prije dva mjeseca, Ramljak suprotno međunarodnim normama i principima predstečajnih i stečajnih zakona te restrukturiranja, uzima goodwill - brandove i žigove Agrokorovih kompanija koje vrijede milijarde i zalaže ih u korist Madison Pacific trusta. Te vrijednosti koje je založio, Ramljak je sam protuzakonito na skandalozan način otpisao, uništio i devalorizirao ! ZAŠTO? Događa se, naime, upravo ono na što sam upozoravao. Izvanredna uprava je obezvrijedila ono što na tržištu vrijedi milijarde i daje u bescjenje svojim ortacima koji u Agrokorovo poslovanje nisu uložili niti jedan euro. Događa se epska pljačka koju institucije pravne države gledaju iz prvog reda. Nadam se ne zadugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odredbe Ugovora o zasnivanju založnog prava na žigove, jasno ukazuju na to da je na djelu protuustavnost i nezakonitost. U to nema dvojbe i maske će pasti kad ugovor bude dostupan javnosti.

Image
Foto: AFP

Fugitive Croatian business mogul Ivica Todoric speaks to the media outside Westminster Magistrates' Court in central London on November 7, 2017. Fugitive Croatian business mogul Ivica Todoric was arrested in London on November 7 on a European warrant, suspected of falsifying accounts to hide his crisis-hit company's huge debts. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS

"Ramljak pokušava zaobići hrvatske sudove"

Ramljak je natjerao uprave kompanija u grupi Agrokor da se odreknu pravnih lijekova ako Knighthead bude uzimao žigove, brendove, goodwill kompanija. On pokušava zaobići hrvatske sudove i kao što inače rade, napraviti privatni deal. Ramljak je protuzakonito ugovorio s Knightheadom da eventualna protuustavnost ili ništavnost roll up ugovora neće utjecati na osiguranje žigova Agrokorovih kompanija koje je dobio. On je dogovorio da se čak, utvrdi li se i nezakonito poslovanje u okviru neustavnog Lex Agrokora, Knightheadu ne smije oduzet pravo da uzme najvrednije brendove! Ovaj cijeli ugovor jasno pokazuje da su ugovorne strane Agrokor i Madison Pacific trust potpuno svjesne da je roll up ugovor protuustavan i protuzakonit, zato ga žele osigurati pod svaku cijenu kako bi se naplatio u Hong Kongu. Ovaj ugovor isto pokazuje da su spremni povući pravne radnje, koje nisu u skladu sa zakonom.Ovakav ugovor je na štetu kompanija čije su uprave to potpisale. Ovom prilikom kompanije su dale najvrjednije što imaju i to nekakvom Medison trustu iz Hong Konga. Posebno su interesantni ovi ugovori o zalozima vezano uz roll up kad znamo da bi mogli biti korišteni za potencijalne arbitraže protiv Agrokora i Republike Hrvatske", napisao je Todorić u današnjoj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo