loše vijesti / Iz Holdinga potvrdili. Od 1. siječnja poskupljuju garaža i voda. 'Cijevi su stare, gubimo vodu'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Novaković je kazao kako su tvrtku zatekli na rubu bankrota, uz višak radnika u administraciji, manjak operativnih radnika, kao i zastarjelu opremu

28.11.2022.
16:22
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon današnjeg brifinga održanog u Zagrebačkom holdingu, predsjednik Uprave Ivan Novaković, obratio se medijima.

Najavio je tom prilikom i poskupljenja i to na dva fronta - poskupit će i cijene garaža, ali i vode. "U 2023. godini Vodoopskrba i odvodnja morati korigirati cijene za oko 20 posto, čime će se prestati stvarati gubici u poslovanju te ujedno započeti nužni investicijski ciklus za što je namijenjeno 3/4 prikupljenih sredstva. Podsjetimo, trenutno se u Zagrebu gubi oko 50 posto vode, prvenstveno zbog stare infrastrukture. Novim propisima na razini Hrvatske, Vodoopskrba i odvodnja je dužna plaćati i za vodu koja se izgubi u distribuciji, što je dodatni trošak i dodatni pritisak da se situacija poboljša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realizacijom projekta Zagreb vrijednim dvije milijarde kuna, koji će se financirati većinom iz EU sredstava, ali je i očekivani dio sufinanciranja od 30 posto, obnovit ćemo značajni dio infrastrukture, a što će posljedično dovesti do smanjenja pucanja cijevi, a posljedično i manjih gubitaka pitke vode", kazao je Novaković, koji je dodao kako će se određene korekcije cijene napraviti i za garaže u centru Zagreba.

Image
manjak radne snage /

Zagrebački holding poziva ljude kojima su dali otkaz da se vrate na posao. Uvjet je da vrate otpremninu

Image
manjak radne snage /

Zagrebački holding poziva ljude kojima su dali otkaz da se vrate na posao. Uvjet je da vrate otpremninu

Novaković je kazao kako su tvrtku zatekli na rubu bankrota, uz višak radnika u administraciji, manjak operativnih radnika, kao i zastarjelu opremu. "Situaciju su dodatno otežale posljedice potresa i COVIDA te energetska kriza", kazao je te dodao kako je sve to stavilo imperativ pokretanja snažnih i brzih mjera stabilizacije poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon godinu dana, Holding je uspješno proveo restrukturiranje i možemo reći da smo na putu ozdravljenja. Smanjen je broj radnika za 700. Više nam ne prijeti nelikvidnost. Uspješno je pokrenut novi sustav gospodarenja otpadom. Već sada, nakon manje od dva mjeseca primjene, odvaja se 27 posto manje miješanog otpada.

Zbog toga, sljedeći tjedan kreće odvoz plastike i papira jednom tjedno za sve višestambene zgrade”, govori predsjednik Uprave Novaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike