Ne žele se ispričati / Iz HNS-a reagirali na izjavu Posavca: 'Podržavamo rekonstrukciju Vlade i očekujemo razgovor'

Image

Iz HNS-a su reagirali na izjave međimurskog župana Matije Posavca

17.7.2019.
13:10
VOYO logo

Iz HNS-a su reagirali na izjave međimurskog župana Matije Posavca koji je kazao da bi se stranka trebala ispričati javnosti zbog koalicije s HDZ-om.

"Statutarno sjednice Predsjedništva HNS-a može sazvati samo predsjednik stranke, a u HNS-u smo za zahtjev Matije Posavca doznali iz medija, budući da nikakav službeni zahtjev niti mailom, niti telefonski niti porukom predsjedniku ili u Središnji ured nije uputio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što smo više puta istaknuli, HNS kao liberalna stranka poštuje razmišljanja i stavove svih svojih članova i legitimno je da kandidat za predsjednika stranke iznosi svoje osobne političke stavove, čak i kada je u njima usamljen.

Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak jasno je dao do znanja da HNS podržava rekonstrukciju Vlade sa ciljem veće učinkovitosti i funkcionalnosti cijele Vlade te da očekujemo razgovor s koalicijskim partnerima, poručuju iz HNS-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, HNS-ov međimurski župan potvrdio je za RTL da je zatražio sazivanje sjednice predsjedništva stranke prije nego što Plenković uopće predloži nove ministre kako bi raspravljali o rekonstrukciji Vlade, ali i eventualnom izlasku HNS-a iz koalicije. 

Posavec je rekao da je tražio da se sjednica održi u četvrtak ili petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo