Plinara u blokadi / Iz Grada Zagreba potvrdili: 'Plinara je jučer podmirila dug po zadužnici koju je aktivirao PPD'

Image
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Plinara se našla u problemima jer nije zakupila dovoljne količine plina prije drastičnog poskupljenja. PPD je aktivirao zadužnicu i blokirao je

24.5.2022.
18:42
Slavko Midžor/Pixsell
VOYO logo

"Gradska plinara Zagreb Opskrba je s jučerašnjim datumom podmirila obaveze po zadužnici koju je PPD aktivirao. Po zakonu, nakon aktiviranja zadužnice, uplaćena sredstva odlaze na zaštićeni račun u FINA-i, gdje stoje do 60 dana. Unatoč ovom zakonskom roku, GPZO će dati pisanu suglasnost da se sredstva već sa sutrašnjim datumom prebace na račun PPD-a", odgovorili su iz Grada Zagreba na upit oko blokade Gradske plinare Zagreb-Opskrba zbog duga prema PPD-u.

Također su u odgovoru naveli: "GPZO će također sa sutrašnjim danom podmiriti i sve druge dospjele obaveze prema PPD-u, unatoč dosadašnjem dogovoru o dopuštenom prekoračenju. GPZO podmiruje i podmirivat će i nadalje sve svoje obaveze sukladno rokovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, račun Gradske plinare Zagreb-Opskrbe od ponedjeljka je blokiran. Ta se tvrtka našla u problemima jer nije prije drastičnog poskupljenja plina zakupila dovoljne količine plina za proteklu zimsku sezonu pa je usred zime morala plin nabavljati po aktualnim tržišnim cijenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo