POTVRDILO MINISTARSTVO / Iz Afganistana je evakuirano osmero Hrvata: 'Povratak ostalih očekuje se danas i idućih dana'

Image
Foto: Profimedia

MVEP koristi prigodu zahvaliti ukrajinskim vlastima, koje su omogućile povratak hrvatskog državljana, kao i EU i međunarodnim partnerima koji pomažu pri repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana iz Afganistana, navodi se u priopćenju

16.8.2021.
12:36
Profimedia
VOYO logo

Evakuirano je osmero hrvatskih državljana iz Afganistana, a povratak ostalih očekuje se danas i idućih dana, priopćio je MVEP u ponedjeljak.

Šef ukrajinske diplomacije Dmitro Kuleba objavio je u ponedjeljak da je ukrajinskim zrakoplovom osiguran povratak državljana Ukrajine, Nizozemske, Hrvatske, Bjelorusije, Afganistana, ali nije naveo broj putnika na letu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MVEP je potvrdio da je ukrajinski zrakoplov evakuirao jednog Hrvata.  

"MVEP koristi prigodu zahvaliti ukrajinskim vlastima, koje su omogućile povratak hrvatskog državljana, kao i EU i međunarodnim partnerima koji pomažu pri repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana iz Afganistana", navodi se u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIJEG IZ AFGANISTANA /

Ukrajinci kažu da su evakuirali Hrvate iz Kabula: 'Sada su sigurni'

Image
BIJEG IZ AFGANISTANA /

Ukrajinci kažu da su evakuirali Hrvate iz Kabula: 'Sada su sigurni'

U Afganistanu je bilo tridesetak hrvatskih državljana, mahom zaposlenika stranih organizacija. 

Povratak preostalih hrvatskih državljana očekuje se danas i idućih dana, najavio je MVEP. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MVEP putem sustava Europske službe za vanjsko djelovanje razmjenjuje informacije s drugim članicama EU-a, dok diplomatsko-konzularna predstavništva RH, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, "pružaju sve potrebne informacije i pomoć pri povratku hrvatskih državljana svojim kućama", dodaju u priopćenju. 

Talibani su proglasili završetak rata u Afganistanu nakon što su preuzeli kontrolu nad predsjedničkom palačom u Kabulu, u vrijeme odlaska snaga predvođenih SAD-om i nastojanja zapadnih zemalja da u ponedjeljak evakuiraju tisuće svojih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo