odbacio optužbe / Ivić Pašalić za RTL Danas: 'U transakcijama zemljišta nisam sudjelovao, ne mogu me povezati s tim'

Ime Ivića Pašalića nalazi se na optužnici zbog pronevjere milijunskih iznosa Hypo Alpe Adria Banke, potvrdio je pokrajinski sud u Klagenfurtu. Uz bivšeg savjetnika predsjednika Franje Tuđmana, optužnica spominje i hrvatske državljane Igora Mlinara i Milana Lučića, javnosti najpoznatijeg po ljubavnoj vezi sa Severinom. Tereti ih se zbog pronevjere pri kupnji zemljišta na Pagu, koji je prodan po devet puta višoj cijeni. Ivić Pašalić za RTL Danas odbacuje optužbe i tvrdi nitko mu se iz Klagenfurta nije javio

12.10.2015.
19:25
VOYO logo

Ponovno Hypo banka i ponovno jedan, doduše bivši, HDZ-ovac - Državno tužiteljstvo u Klagenfurtu spominje bivšeg savjetnika pokojnog predsjednika Franje TuđmanaIvića Pašalića u slučaju milijunske pronevjere pri čemu je Hypo banka oštećena za najmanje 23 milijuna eura.  

"Optužnica postoji, ali još nije pravomoćna jer optuženi imaju pravo uložiti žalbu, početak suđenja se ne očekuje uskoro", kazala je Ute Lambauer, glasnogovornica Pokrajinskog suda u Klagenfurtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalje optužbe i imena na sudu nisu htjeli potvrditi. Austrijski mediji navode da se radi o  preprodaji zemljišta na Pagu. Ivić Pašalić, Igor Mlinar i hercegovački poduzetnik Milan Lučić sumnjiče se da su za kredit banke od 4,37 milijuna eura kupili zemljište u Šimunima na Pagu, iako su već imali dugovanja u toj banci. 

Dva mjeseca poslije to zemljište prodali su tvrtki kćeri Hypo banke u Lihtenštajnu 9 puta skuplje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam nikakve veze s tim, optužnicu nisam vidio. U transakcijama zemljišta nisam sudjelovao, i ne mogu me povezati s tim. Kad nešto dođe iz Austrije poduzet ću pravne radnje", rekao je Ivić Pašalić za RTL Danas. 

Uz trojicu Hrvata optuženi su i bivši čelnici Hypo banke - Wolgang Kulterer i Guenther Striedinger koji su, sumnja se,  osmislili operaciju u kojoj Pašalića, nazivaju Mister P. Obojica su inače, bili svjedoci na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Hypo, a zbog raznih malverzacija već su u zatvoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo