Zbog ponovnog prebrojavanja glasova Omišani izašli na ulicu

U utorak popodne došlo je do postizborne drame na ušću Cetine.

4.6.2013.
22:14
VOYO logo

U drugom krugu izbora za gradonačelnika Omiša nezavisni kandidat Ivan Kovačić za 72 glasa je pobijedio HDZ-ovca Ivana Škaričića. Nevažećih listića bilo je 112.

Ispred zgrade Poglavarstva Omiša okupilo se u utorak popodne oko 500 nezadovoljnih građana koji su prosvjedovali protiv, kako su rekli, nasilnog čina HDZ-a koji ne zna priznati poraz. "Lopovi! Lopovi!", orilo se ispod prozora gdje su se brojali glasovi, a za svaki slučaj bila je došla i policija. "Istina je, u tijeku je ponovno brojanje glasova. Sve je po zakonu, i ne bojte se, ništa dramatično se neće dogoditi", kazao je Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Boris Mimica, kojeg je jedno vrijeme čuvala policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intervencija Hrvatina

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, iz Županijskog izbornog povjerenstva usred ponovnog brojanja svih glasova stigla je zapovijed GIP-u da se broje isključivo nevažeći listići jer je Mimica, prethodno, na svoju ruku odlučio pregledati sve listiće.

Potom je brojanje nevažećih listića prekinuto, jer je predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin preko ŽIP-a naredio da se farsa u Omišu prekine. Ivan Kovačić izjavio je kako se HDZ ponio sramotno. Nakon završetka prebrojavanja listića obratio se okupljenim građanima te ih zamolio da se raziđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo